Paleo Chocoladetaart

Simone Recepten Laat een reactie achter

Voor de derde verjaardag van mijn dochter was ik op zoek naar een chocoladecake recept die stevig en toch ook luchtig genoeg was voor een prinsessentaart. Het recept wat ik normaal voor kleine cakejes gebruik bleek in taartvorm iets te machtig te worden door de extra pure smaak. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een andere variant. Op internet had ik al diverse cake recepten gevonden die amandelmeel en kokosmeel combineerden, dat wilde ik ook wel eens proberen. Dus met die verhoudingen in mijn hoofd ben ik met wat eigen aanpassingen aan de slag gegaan. Hieronder het resultaat. Misschien word dit wel ons nieuwe favoriete chocoladecake recept ;)

Benodigdheden:

 • 3 cups amandelmeel
 • 1/4 cup kokosmeel
 • 2 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 1/2 cup palm suiker of kokosbloesemsuiker
 • 3/4 cup cacaopoeder
 • 4 eieren
 • 1/4 cup ahornsiroop
 • 1/2 cup palm shortening of kokosolie (gesmolten)
 • 1 cup kokosmelk
 • 1 el vanille extract

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet je bakblik in en bekleed eventueel met bakpapier. Meng de droge ingrediënten door elkaar. In een aparte kom meng je de eieren, ahornsiroop, kokosmelk, vanille extract en de palm shortening. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng goed door elkaar. Giet het beslag in het bakblik en plaats in de oven. Bak voor ongeveer 45 min. of tot een prikker er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen in het bakblik een haal hem er daarna uit om of verder te versieren of om lekker op te eten :)

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *