Een dag uit het leven van… Astrid

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Vandaag is het de beurt aan Astrid. Astrid volgde samen met mij de opleiding tot trainer hormoon factor! Erg leuk dat ze nu dus voor mij deze rubriek wil invullen. Doordat Astrid Coeliakie heeft moet ze goed opletten dat ze geen gluten binnenkrijgt. Dat je dan alsnog heerlijk kunt eten laat ze met haar eetdagboekje wel zien. Lees je gauw mee?

Stel je kort voor:

Ik ben Astrid Kempink, ik ben yogadocent en heb een eigen yogastudio. Tot februari 2016 heb ik ook in het onderwijs gewerkt. Ik woon al 27 jaar samen met Wilco en we hebben samen twee kinderen van 23 en 21. We hebben vorig jaar het pand gekocht waar we nu wonen. Beneden is het yogacentrum met sauna, massage en zonnebank. Wij wonen boven. Mijn dochter woont half thuis en half in Arnhem. Nu ik mijn diploma trainer hormoonfactor heb gehaald, wil ik naast mijn yoga-activiteiten leefstijl- en voedingsadviezen gaan geven. Dit sluit mooi aan bij de yoga. Samen helpt het je lichaam in balans te brengen.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Dat is een beetje afhankelijk van de aan- en afwezigheid van de kinderen. Normaal gesproken tussen de 100 en 150 euro per week.

Maak je wekelijks een weekplanning?

Ik maak niet een dagplanning of zo. Meestal bedenk ik het me een dag van tevoren. Ik zoek in het weekend wel vaak recepten op die ik wil gaan maken, dus ik haal het dan wel in huis. Alleen weet ik niet altijd wanneer ik het dan klaarmaak. Ik maak ook regelmatig gebruik van de slowcooker en dat moet je wel inplannen natuurlijk.

Hoe vaak doe je boodschappen?

We gaan 1 keer week op pad voor de standaard wekelijkse boodschappen. Tussendoor ga ik eens in de zoveel weken naar de Ekoplaza en ik ben een dagelijkse gast van mijn buurman: de groenteboer.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde lifestyle?

Ik moet rekening houden met mijn coeliakie, dus ik eet sowieso glutenvrij. Verder is het een mix van Hormoonfactor en Paleo.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken.

ontbijt6.30 uur koffie met twee rijstwafels. Een met beenham en alfalfa en een met gerookte zalm met broccoli kiemen

10.30 uur granny smith appel, rauwe wortels en een paar nootjes

12.30 uur spinazie met roerbakei en een geroosterde yam desem erbij.

Avondeten17.00 uur preisoep met spekjes, tomaat en courgette uit de oven, quinoa
Omdat ik yogalessen ’s avonds geef eet ik vroeg en niet te zwaar voor de lessen.

21.30 uur handjes nootjes, soms wat rauwkost, pure chocola (99% heerlijk!!), soms wat kipfilet o.i.d.

Tussendoor drink ik gewoon gekookt water, soms yogi thee.

Mijn blog:

Een blog heb ik nog niet. Binnenkort komt er een eigen website: www.voedingenzoaalten.nl. (Nog under cons
De facebookpagina heb ik al gemaakt.
Ik heb natuurlijk al wel een website en facebookpagina voor yoga

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *