Waterijsjes zelf maken

Simone Recepten 1 Reactie

De waterijsjes die je in de supermarkt kunt kopen zitten meestal vol met suiker of glucosefructose stroop. Zelf maak ik dit liever met puur fruit dat vaak al zoet genoeg is van zichzelf. In plaats van water gebruik ik het liefst kokoswater. Dit maakt het net wat smaakvoller en extra dorstlessend op warme dagen.

Ingrediënten

250 ml kokoswater
500 gram fruit naar keuze
(denk aan kiwi, aardbei, framboos)
eventueel wat vanillepoeder of vanille-extract

Bereidingswijze

Je kunt dit ijs op 2 verschillende manieren maken. Bij optie nummer 1 snij je het fruit in kleine stukjes en stopt dit in ijsvormpjes. Giet hierover het kokoswater totdat de ijsvormpjes goed gevuld zijn. Voor optie nummer 2 heb je een blender nodig. Giet het kokoswater samen met het fruit en eventueel wat vanille in de blender. Laat de blender flink draaien tot het fruitmengsel goed vloeibaar is geworden. Schenk het nu in de ijsvormpjes. Stop de ijsvormpjes voor minimaal 4 uur in de vriezer. Als je de ijsjes wilt eten houd dan de buitenkant van de ijsvormpjes onder stromend water zo kun je de ijsjes makkelijker uit de vorm halen.

waterijs waterijs 2

bekijk ook

Comments 1

  1. Marije

    Zien er heerlijk uit!! Heb zo’n Zoku ijsjesmaker, binnenkort jouw receptje daar eens in proberen! Ben dol op kokoswater, goeie tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *