Sambal zelf maken

Simone Recepten Laat een reactie achter

Wie mij al langer volgt weet het misschien al, maar mijn man houdt heel erg van pittig eten. Vaak hebben we chillivlokken in huis die hij dan over zijn eten kan doen. Sambal is ook een geliefde smaakmaker van zijn maaltijden. Door zelf sambal te maken kun je hem zo pittig maken als je wilt en daarnaast zitten er geen onnodige ingrediënten in. Dit is het recept zoals hij het lekker vind, behoorlijk spicy! Natuurlijk kun je hem aanpassen aan je eigen smaak, maar enige houvast is fijn.

Ingrediënten

2 gele habanero
1 jalapeno (groen)
15 kleine rawit (rood)
1 tl cayennepeper poeder
3 teentjes knoflook
2 el balsamico azijn
1 el tamari
1 tl vissaus
1 tl palmsuiker

Bereidingswijze

Van de pepers de kontjes afsnijden en dan in stukjes hakken (laat de zaadjes zitten voor goede hete sambal). Stop deze in de vijzel. Voeg de overige ingrediënten bij de pepers. Pers de knoflookteentjes eerst uit. Vijzel het geheel tot een smeuïge pasta. Mocht je geen vijzel hebben gebruik dan een keukenmachine of staafmixer. Wanneer de pasta fijn genoeg is kun je hem in een pan verwarmen zodat hij iets indikt. Nu is de sambal klaar voor gebruik!

sambal 1 sambal 2 sambal 3 sambal 4

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *