Bananenbrood

Simone Recepten Laat een reactie achter

Dit recept kan ook niet op mijn site ontbreken. Naast pannenkoeken is dit het favoriete eten van mijn kinderen. Zelf vind het vooral fijn dat het zo makkelijk om te maken is. Geen moeilijke ingrediënten en de keukenmachine en oven doen het werk. Als drukke moeder ideaal ;)

Bananenbrood is in vele varianten te vinden op internet. Mijn versie is gemaakt met amandelmeel en kastanjemeel. Door het kastanjemeel is het niet nodig om naast bananen nog iets zoets toe te voegen. En het amandelmeel maakt het net wat meer vullend door de eiwitten en vetten die het bevat.

Ingrediënten:

3 bananen
3 eieren
75 gram kastanjemeel
75 gram amandelmeel
1,5 tl bakpoeder
Snufje zout
1 el kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een cakeblik of broodbakvorm met bakpapier.
Stop alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze draaien tot je een mooi beslag hebt. Giet het in de vorm en bak het voor 55 min. of tot een prikker er schoon uitkomt.

Erg lekker om warm te eten maar als het lukt kun je het ook prima bewaren en dan koud eten.

bananenbrood

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *