Receptenruil: zelfgemaakte baba ganoush

Simone Recepten, Receptenruil Laat een reactie achter

receptenruilNet op het nippertje is hier mijn bijdrage aan de receptenruil van Januari! Deze keer mocht ik rondsnuffelen op de site van Puur Suzanne. Het was heel lastig kiezen met al die heerlijke recepten, maar uiteindelijk ben ik voor de baba ganoush gegaan omdat deze sowieso al lang op mijn lijstje stond om zelf een keer te maken. Als ik had geweten hoe makkelijk het is had ik het al veel eerder gedaan :) Zelf heb ik mijn eigen kruidenmengsel gemaakt met lekker veel kurkuma erin, vandaar dat de baba ganoush best aan de gele kant is geworden. Het fijne aan zelf de kruiden samenstellen is dat je de smaak kunt aanpassen aan jouw wensen.

Ingrediënten

1 Aubergine
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
Kruiden naar smaak (ik deed van alles een mespuntje en van de paprika en kurkuma 2 mespuntjes)
paprika
korianderzaad
komijnpoeder
kaneel
gemberpoeder
peper
kurkuma
kardemom
nootmuskaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de top van de aubergine. Halveer de aubergine in de lengte. Snijd met een mes een ruitjespatroon in het vruchtvlees. Snijd door tot bijna op de schil. Leg de aubergine op de bakplaat (ruitjes naar boven) Meng de kruiden (knoflook komt later) met de olijfolie door elkaar. Verdeel het mengsel over de aubergine. Zet de aubergines in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Laat de aubergines afkoelen. Lepel het vruchtvlees uit de auberginehelften voeg een uitgeperste knoflookteen toe en pureer met een staafmixer.

Wie deden er nog meer mee?

Suzanne van Puur Suzanne
Eva van Peachy Paleo
Simone van Foodquotes
Leonie van Brndstf
Mirjam van Eat.Pure.Love
En ik natuurlijk van Fit en Puur

1 24

5

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *