Review: Yoga voor peuters en kleuters

Simone Reviews Laat een reactie achter

Onlangs kwam alweer de zesde druk van het boek yoga voor peuters en kleuters uit. Dit vond ik een goeie reden om het boek ook bij jullie onder de aandacht te brengen! Sinds enige jaren doe ik zelf aan yoga en doordat je als ouder een voorbeeldfunctie hebt, merkte ik dat mijn kinderen mij graag nadoen. Niet alle oefeningen zijn al geschikt voor de allerkleinsten vandaar dat ik blij ben met dit boek. Zo kun je je kinderen vanaf een jonge leeftijd laten kennismaken met yoga, maar dan wel op een verantwoorde manier. Naast diverse oefeningen staan er in dit boek ook liedjes en spelletjes, op die manier maak je het nog interessanter voor je kinderen.

Wat voor soort oefeningen vind je in het boek?

Je vind een heel scala aan verschillende oefeningen in het boek. Rustgevende en actieve oefeningen. Oefeningen die horen bij dieren zoals bijvoorbeeld Kameel, kat en olifant. Er is een hoofdstuk gewijd aan de ademhaling en een hoofdstuk voor alle verschillende zintuigen. Achterin het boek vind je zelfs 5 complete themalessen. Erg handig als je zelf geen idee hebt wat een fijne opbouw van een oefensessie is.  Hieronder heb ik ter illustratie mijn eigen kids wat houdingen laten nadoen uit het boek:3 4 1 5

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *