Review: Stilzitten als een kikker

Simone Reviews Laat een reactie achter

Mijn oudste heeft veel moeite om de drukte van de dag van zich af te laten glijden aan het eind van de dag. Hoe vermoeider hij word hoe drukker hij juist is. Niet echt handig vlak voor het slapen.

Enige tijd terug hoorde ik van het boek stilzitten als een kikker. Het is een soort mindfulness alleen dan voor kinderen. De eerste keren dat ik eruit voorlas of de bijbehorende cd liet horen was het vooral lachen geblazen. De kinderen vonden het maar een beetje gek. Maar doordat ik het niet te vaak gebruikte gingen ze er langzaam aan wennen. Ik heb ondertussen de cd op de telefoon van de oudste gezet zodat ze zelf er naar kunnen luisteren wanneer ze willen. Ik hoor dat de oudste het steeds vaker in de ochtend aanzet.

De meditaties kunnen op verschillende momenten van de dag geluisterd worden. Er zijn meditaties om de dag mee te beginnen. Wat meditaties om een rustmomentje tijdens de dag te creëren. En als laatste zijn er nog meditaties om de dag af te sluiten.

Hoewel het vooral op kinderen is gericht, vind ik het zelf ook erg fijn om naar te luisteren. Ik merk dat ik er positiever van word. Wil je meer weten over het boek klik dan hier.

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *