Yoghurtijs met kersen (zuivelvrij/ Paleo)

Simone Recepten Laat een reactie achter

Sinds kort heb ik een nieuwe ijsmachine. Het is een accessoire die je bij een kitchenaid machine kan kopen. Je moet wel ruimte in de vriezer hebben om de kom erin te laten bevriezen maar verder hoef je geen extra apparaat op te bergen. Erg fijn vind ik dat. Ik stop de kom gewoon standaard in de vriezer, op deze manier kan ik namelijk heel snel genieten van zelfgemaakt ijs! En dat zuivelvrij ijs maken behoorlijk simpel is zal ik de komende dagen laten zien. Met wat eenvoudige ingrediënten kun je al snel genieten. Ik ga deze zomer nog wat meer experimenteren en zal dan naast de basisrecepten ook wat recepten bedenken die wat specialer zijn. Voor nu een heerlijk fris zomers ijsje:

Ingrediënten voor 5 porties

400 ml kokosyoghurt
200 gram kersen (ontpit)
eventueel wat ahornsiroop naar smaak

Bereidingswijze

Stop de kersen (zonder pit) in een keukenmachine om ze fijn te maken. Voeg de kokosyoghurt toe en meng alles goed door elkaar. Proef of je het zoet genoeg vind en voeg anders wat ahornsiroop toe. Houd in gedachten dat het minder zoet zal zijn wanneer het ijs is geworden. Pak je ijsmachine erbij en volg de aanwijzingen op om het ijs te maken. 1

2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *