Food Blog Swap: Butterchicken

Simone Food blog swap, Recepten Laat een reactie achter

Iets later dan gepland maar bij deze mijn bijdrage aan de food blog swap van Mei. Ik mocht deze keer snuffelen op Bijna net zo lekker als thuis. Mijn oog viel gelijk op de butterchicken! Klik hier voor het originele recept. Doordat ik zelf geen zuivel eet heb ik het recept naar eigen wensen aangepast. Dankzij kokosyoghurt is dat helemaal niet moeilijk.

Ingrediënten

1 kilo kippendijfilet
300 ml kokosyoghurt
3 tl gemalen komijn
3 tl paprikapoeder
sap van 1 limoen
Kokosolie of ghee om in te bakken
2 uien gesnipperd
5 teentjes knoflook
2 el gember fijngehakt
2 tl gemalen fenegriek
1 el garam masala
1 tl zout
1 pakje gezeefde tomaten
handje vol Postelein

Bereidingswijze

Meng de kokosyoghurt met de komijnpoeder, paprikapoeder en het limoensap. Laat de kip hierin marineren. Het liefst een nachtje. Verwarm de volgende dag een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember in kokosolie of ghee. Voeg het pakje gezeefde tomaten en de overige kruiden toe en laat dit even pruttelen. Voeg daarna de kip en de kokosyoghurt toe en laat pruttelen tot de kip goed gaar is. Roer wel af en toe door zodat het niet aanbrand. Serveer met de postelein.

1 met logo 2 met logo 3 met logo

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *