Comfortfood in a bowl

Simone Recepten Laat een reactie achter

Als je me via Instagram volgt had je dit schaaltje al langs zien komen. Ik beloofde het recept eind vorige week te plaatsen, maar was helemaal vergeten dat het vakantie is. Bij deze dus iets verlaat alsnog het recept. Pasta vind ik echt comfortfood, maar van de gewone variant krijg ik flink last van mijn buik. Deze versie van courgetti eten de kinderen ook graag mee. Waar ze dan wel om vragen is of we er pastakaas bij eten. Meestal doen we dat dan ook. De kaas die we eten is pecorino. Die is gemaakt van rauwmelkse schapenmelk. Het is een harde kaas waardoor er weinig lactose inzit en daarnaast word het beter verdragen door mensen met koemelkallergie dan geitenkaas. Zelf maak ik dit gerecht graag al vroeg klaar om het dan in de slowcooker verder te laten garen. Zo trekken alle smaakjes goed in de courgetti. Maar zonder slowcooker kan het ook.

Ingrediënten voor 4 personen

2 courgettes
300 gram kippengehakt
1 fles passata
Handje basilicumblaadjes
Eventueel pecorino (rauwmelkse schapenkaas)
Kokosolie of roomboter om in te bakken

Bereidingswijze

Was de courgettes en maak er courgetti van. Draai dan van het kippengehakt balletjes. Verwarm een hapjespan en bak de balletjes tot ze gaar zijn. Voeg de passata toe en de courgetti. Laat even pruttelen tot alles goed warm is. Nu kun je het serveren of in een slowcooker doen. De basilicum en pecorino voeg je aan tafel toe. Eet smakelijk!1

2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *