Heerlijk stoofvlees uit de slowcooker of braadpan

Simone Basisrecept, Recepten Laat een reactie achter

Wie me via Instagram volgt die wist het al, maar vorige week had ik weer eens heerlijk stoofvlees gemaakt. Het is jammer dat je via je telefoon nog geen geuren kan ruiken want dit vlees ruikt echt fantastisch! Bij deze dan maar het recept zodat je het zelf een keer kan maken :)

Ingrediënten

1 el kokosolie of roomboter om in te bakken
400 gram magere runderlappen
2 uien
1 rode ui
Verse tijmtakjes
Snufje komijnpoeder
Zout en peper naar wens

Bereidingswijze in de slowcooker

Snijd de uien in stukken en stop dan alle ingrediënten bij elkaar in de slowcooker. Zet deze op de laagste stand en laat het vlees in een dag gaar stoven.

Bereidingswijze in de braadpan

Verwarm de pan en smelt hier de kokosolie of roomboter in. Voeg het vlees eerst toe en bak dit aan beide kanten bruin. Snijd ondertussen de uien. Als het vlees aan beide kanten bruin is zet je het vuur laag en voeg je de overige ingrediënten toe plus een beetje water. Met de deksel op de pan laat je het de rest van de dag sudderen. Houd wel goed in de gaten dat het niet droog kookt en draai regelmatig het vlees om.1 2 3

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *