Chimichurri Marinade

Simone Recepten Laat een reactie achter

Eind Mei waren we met ons gezin naar het festival lepeltje lepeltje geweest. Voor wie dit festival niet kent: het is een festival met fijne muziek en vooral veel lekker eten :) Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten zoals knutselen en circus-truukjes oefenen. Bij een kraampje waar ze suikerspinnen en popcorn (met Keltisch zeezout!) verkochten mochten de oudste 2 aan het wiel draaien van de popcornmachine. De popcornmevrouw drukte ondertussen op een knop waardoor er rook uit de machine kwam en een soort fluit-geluid. Wat vonden ze dat gaaf! Daarna natuurlijk graag de popcorn proeven en moest er een zak gekocht worden om mee naar huis te nemen dat snap je natuurlijk wel.

Waar wij zelf erg blij van werden was een lekker gerecht wat we daar hadden geproefd rundvlees met chimichurri. Alleen die naam daar word ik al vrolijk van. Thuis moest ik dit natuurlijk proberen na te maken en ik moet zeggen dat is me aardig gelukt. Zelf heb ik het vlees gemarineerd met het mengsel, op het festival werd het meer als een soort saus over het vlees gebruikt. Beide opties zijn erg smakelijk dus probeer gerust.

Ingrediënten

Handvol peterselie
1 rode peper (in stukjes gesneden)
3 teentjes knoflook
2 el balsamico azijn (ik heb rode gebruikt)
1 tl paprikapoeder
1 el verse oregano
Flinke scheut olijfolie

Plus rundvlees om te marineren

Bereidingswijze

Maal de peterselie met een vijzel fijn. Voeg de rode peper, knoflook, oregano en paprikapoeder toe en vijzel alles tot een puree. Schenk de azijn erbij en dan scheutje voor scheutje de olijfolie, ondertussen steeds alles goed door elkaar blijven vijzelen (is dat een woord?) net zolang totdat het een smeuïg papje heeft gevormd. Snij daarna het vlees op gewenst formaat en meng de marinade er goed doorheen. Wanneer je marinade hierna even een tijdje laat rusten kunnen de smaken goed intrekken. Verwarm na het rusten een pan en bak hierin het vlees tot het gegaard naar wens is (gaar, medium, rare)

 

Als je nog zin hebt om ook naar dit festival te gaan dat kan komend weekend (21 t/m 23 augustus zijn ze in Apeldoorn. Weekend erna op mysteryland (zie link voor meer informatie!)

 

chimichurri 1chimichurri 2chimichurri 3chimichurri 4

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *