Chocolade koekjes bodem

Simone Recepten 5 Reacties

Afgelopen zondag vierden we de verjaardag van mijn dochtertje. Morgen word ze namelijk alweer 5 jaar! Ze had als taarten wens een aardbeien taart en een chocoladetaart. Daarnaast had ik ook nog een glutenvrije boerencake gemaakt voor de visite die niet van kokos houd. Voor de aardbeientaart gebruikte ik onderstaande recept maar dan versierd met chocolade ipv aardbeien:

zuivelvrije aardbeien kwarktaart

zuivelvrije aardbeien kwarktaart

Voor de boerencake gebruikte ik een recept dat ik bij Femke’s Foodies op de site vond (enigzins aangepast aan mijn wensen):

Eva's boerencake van bakbananenmeel

Eva’s boerencake van bakbananenmeel

Daarnaast maakte ik ook nog een superchocoladetaart. Met chocoladebodem en heerlijk romige chocotopping. Om het helemaal af te maken heb ik ook nog pure chocolade erover heen laten druipen. Vandaag deel ik eerst het recept voor de bodem, vrijdag volgt de rest van het recept.

Ingrediënten

70 gram bakbananenmeel
30 gram palmsuiker
20 gram cacao
60 gram kokosolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de kokosolie en meng hierna alle ingrediënten goed door elkaar. Bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier en verdeel hier het deeg over. Goed glad maken en dan in de voorverwarmde oven. Bak in ongeveer 10 min. gaar. De bodem is dan nog niet gelijk hard, maar na het afkoelen word hij dat wel :)1

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Comments 5

 1. Caroline

  Wauw dat ziet er heerlijk uit! Wat is de maat van de taartvorm die u gebruikt hebt? Ik zou ook graag zo’n hoge taart er van maken ? Groetjes van Caroline

  1. Post
   Author
  2. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *