Afgelopen zondag vierden we de verjaardag van mijn dochtertje. Morgen word ze namelijk alweer 5 jaar! Ze had als taarten wens een aardbeien taart en een chocoladetaart. Daarnaast had ik ook nog een glutenvrije boerencake gemaakt voor de visite die niet van kokos houd. Voor de aardbeientaart gebruikte ik onderstaande recept maar dan versierd met chocolade ipv aardbeien:
Voor de boerencake gebruikte ik een recept dat ik bij Femke’s Foodies op de site vond (enigzins aangepast aan mijn wensen):
Daarnaast maakte ik ook nog een superchocoladetaart. Met chocoladebodem en heerlijk romige chocotopping. Om het helemaal af te maken heb ik ook nog pure chocolade erover heen laten druipen. Vandaag deel ik eerst het recept voor de bodem, vrijdag volgt de rest van het recept.
Ingrediënten
70 gram bakbananenmeel
30 gram palmsuiker
20 gram cacao
60 gram kokosolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de kokosolie en meng hierna alle ingrediënten goed door elkaar. Bekleed de bodem van een taartvorm met bakpapier en verdeel hier het deeg over. Goed glad maken en dan in de voorverwarmde oven. Bak in ongeveer 10 min. gaar. De bodem is dan nog niet gelijk hard, maar na het afkoelen word hij dat wel :)
bekijk ook




Comments 5
Wauw dat ziet er heerlijk uit! Wat is de maat van de taartvorm die u gebruikt hebt? Ik zou ook graag zo’n hoge taart er van maken ? Groetjes van Caroline
Author
Oei dat weet ik niet eens uit mijn hoofd zal het morgen even opmeten
Author
Ik heb een bakring van 18 cm!!
Vraag , kan hier geen bakbanaan meel kopen .
Wat kan ik ipv gebruiken ?
Author
Je kunt ook elke andere bodem maken die je wilt. Bijvoorbeeld een noten/dadel bodem.