Stoofperen, 3 variaties

Simone Recepten Laat een reactie achter

Stoofpeertjes horen echt bij deze tijd van het jaar. Je kunt ze prima een dag van te voren al klaar maken. Als je warme peertjes wilt kun je ze de dag zelf nog weer even verwarmen in de pan. Van dit recept heb ik drie variaties gemaakt, 1 speciaal voor volwassen met wijn, 1 extra zoet door de sap en de laatste met de pure smaak van de peren gecombineerd met kaneel. Wanneer je minder suiker gaat eten zul je namelijk merken dat stoofpeertjes van zichzelf al zoet genoeg zijn.

Pure stoofperen met kaneel

Ingrediënten

500 gram stoofpeertjes
2 el kaneel
Laagje water

Bereidingswijze

Schil de peertjes en stop ze in de pan. Voeg wat water toe en strooi de kaneel erover heen. Doe de deksel op de pan en laat de peertjes pruttelen tot ze lekker zacht zijn. Hou wel goed in de gaten of er genoeg water in de pan blijft. Het kaneelwater maakt een lekker sausje als het op het laatst goed is ingedikt.

Stoofpeertjes met sap

Ingrediënten

500 gram stoofperen
2 kaneelstokjes
250 ml puur bessensap
Laagje water

Bereidingswijze

Schil de peertjes en stop ze in de pan. Voeg water en kaneelstokjes toe en laat de peertjes een half uurtje pruttelen. Voeg nu de bessensap toe en laat de stoofpeertjes op een laag vuurtje verder garen. Haal de kaneelstokjes uit de sap en serveer.

Stoofpeertjes met wijn

Ingrediënten

Kilo stoofpeertjes
500 ml water
250 ml rode wijn
2 kaneelstokjes
4 kruidnagels
1 blaadje laurier
Snufje citroenrasp

Bereidingswijze

Schil de stoofpeertjes en stop ze in de pan. Voeg alle ingrediënten behalve de rode wijn toe en laat de peertjes een half uur pruttelen. Voeg dan de wijn toe en laat de peertjes verder garen. Wanneer je de peertjes gaat serveren kun je ze het best uit de pan vissen. Wil je er nog een beetje saus bij? Zeef dan de smaakmakers eruit en laat de saus nog wat verder indikken.stoofperen-1 stoofperen-3

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *