Een dag uit het leven van… Evi (4 jaar)

Simone Een dag uit het leven van..., Proefhelden Laat een reactie achter

Vandaag wederom een ander soort bericht in de rubriek een dag uit het leven van… Deze Proefhelden weken wil ik jullie namelijk laten zien wat mijn eigen kinderen zoal eten! Na de drie weken gaan we dan weer verder zoals je al gewend was!

Vorige week was  het de beurt aan de oudste Riley (7 jaar) vandaag lezen jullie een eetdagboekje van de middelste: Evi. Ze is 4 jaar of zoals ze zelf zegt alweer bijna 5 (februari is natuurlijk heel dichtbij :)) Ze houd net als haar grote broer erg van eten, maar geeft wel heel goed aan wanneer ze vol zit. Ik heb hier in huis geen regel dat je bord schoon op moet, omdat ik niet wil dat ze zich te vol gaan eten. Wel krijgen ze pas iets extra’s op hun bord als de groenten op zijn. Lusten ze bijvoorbeeld alleen het vlees dan zullen ze toch de groenten op moeten eten voor wat extra vlees. Evi is de grootste proever in ons huis. Zo zegt ze wel eens: Dat ken ik niet, maar ik denk dat ik het wel lust. Ze heeft een hele andere smaak dan haar grote broer. Zo is ze dol op olijven en diverse rauwe nootjes, maar ook van bijna alle soorten vis kan ze echt genieten. Dit vind ik best bijzonder voor een meisje van 4!

Hieronder een verslag met foto’s van 1 dag. Wil je weten of we altijd zo eten of wat we bij uitzonderingen doen? Lees dan dit bericht: Uitzondering op de regel?

We beginnen bij het ontbijt:

Meestal is Evi als laatste wakker, ze vind het vaak heerlijk om nog even te snoezelen. De favoriete ontbijtjes van Evi zijn:

appeltaart-ontbijtje

appeltaart ontbijtje

2

worteltaart ontbijtje

pompoen-sinaasappel

pompoen-sinaasappel ontbijtje

chocoladepudding (naar recept van Diana van Paleofamilie)

chocoladepudding (naar recept van Diana van Paleofamilie)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de dag dat ik foto’s maakte van haar eten hadden we groene bananenvla als ontbijt. Deze had ze versierd met kokos, cacaonibs en hennepzaad. Het was nog behoorlijk donker dus de foto is niet echt van goede kwaliteit, sorry.telefoon-simone-016

Tussendoor

Op de dagen dat ze naar school gaat geef ik een bakje mee waar meestal appel inzit met iets van nootjes of komkommer, olijven samen met een vettig dipsausje. Door ook aan eiwitten en vetten te denken krijg je een compleet mini- maaltijdje dat voed en vult voor langere tijd. In het weekend ontbijten we wat later en dan zorg ik ervoor dat de kinderen vol genoeg zitten, op die manier hebben we geen tussendoortjes nodig.

Op de dag dat ik foto’s maakte van haar eten had ze het volgende mee naar school: kruidnootjes, pistachenootjes, chufa’s en olijven. Dat klinkt voor velen misschien als een gekke combi, maar voor haar is het een feestje!telefoon-simone-019

Lunch

Op schooldagen zit je vast aan een bepaalde tijd waarop je kunt eten. Hierdoor eten we eigenlijk best vroeg en ook nog eens erg snel wat niet zo heel plezierig is voor je spijsvertering. Wederom eten we hier in huis niet de standaard dingen.

Tegenwoordig zorg ik ervoor dat het eten klaarstaat wanneer ik ze ophaal dit scheelt zeker in de tijd. Ik besef me dat ik mazzel heb omdat ik vaak thuis werk en hier tijd voor kan maken. Wanneer ze naar de overblijven zouden gaan zouden we iets andere keuzes moeten maken want sommige gerechten blijven niet lekker als ze lang in een broodtrommel zitten.

Vaak eten we een groente zoals broccoli/bietjes/sperziebonen/.. Daarnaast komen komkommers en avocado heel vaak op tafel. We kiezen een eiwitbron vis/vlees/ei en daarnaast nog iets met wat meer koolhydraten zoals fruit of zoete aardappel.

Op de dag dat ik foto’s maakte van haar eten aten we wortels in reepjes met hummus als dip, komkommerbootjes met ei, olijven en plakjes leverworst.telefoon-simone-017

Avondeten

Ons avondeten verschilt eigenlijk niet veel met de lunch. Alleen besteed ik meestal net wat meer tijd aan het avondeten.

Op de dag dat ik foto’s maakte van haar eten aten we de volgende maaltijd:kip met broccoli en zoete aardappel met guacamole. Evi vind zoete aardappel niet echt lekker en had er misschien 1 hapje van geproefd. Toch leggen we er elke keer wat van op haar bord. Zo leert ze dat ze haar bord niet altijd hoeft leeg te eten en dat je elke keer weer kan proeven of je het nu wel lekker vind.telefoon-simone-016-2

Na het avondeten hadden we nog een verrassingstoetje, ik had namelijk een kruidnoten trifle gemaakt met Ridiculously Good Chocolates. Die moesten we natuurlijk gelijk even proeven! Het recept hiervan komt zaterdag online :)kruidnoten-trifle-2

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *