Een dag uit het leven van… Suus

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Wat ben ik ontzettend blij dat Suus van Food Bandits mee wilde doen aan deze rubriek! Ik ben echt fan van hun foto’s en daardoor ook een trouwe volger van hun Instagram account :) Als je niet weet waar ik het over heb scrol dan gauw door en bewonder de mooie foto’s zelf:

Stel je kort voor:

Mijn naam is Suus en samen met mijn man Johann maak ik Food Bandits. Met Food Bandits geven we workshops over fotografie, styling en social media. Met name over mijn Instagram verslaving en ik ben momenteel bezig met het schrijven van onze eerste online cursus.
Johann geeft nog steeds full time les als docent scheikunde en ik regel de dagelijkse gang van zaken voor Food Bandits. En hierbij heb ik veel aan onze teckel Moos.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Eh nou, we proberen uit te komen met 15 euro per dag maar ik moet zeggen dat we vaak falen. Ik probeer zoveel mogelijk biologisch te kopen en we zijn ook veel bezig met receptontwikkeling en dat zijn beiden dure dingen om te doen. Ik moet ook echt zeggen dat bijvoorbeeld naar Marqt gaan of de Ekoplaza net zo leuk is voor mij als shoppen bij de Bijenkorf.

Maak je wekelijks een weekplanning?

Ik maak zeker elke week een planning. Ik heb gemerkt dat als ik op de dag zelf en vooral laat op de dag nog moet gaan bedenken wat ik ga eten, ik alleen maar op patat kan komen. Omdat wij vrijwel vegan eten is het ook belangrijk dat we goed nadenken over wat we eten zodat we alles goed binnenkrijgen aan vitaminen en aminozuren. Dus elke zondagmiddag gaan we braaf zitten met onze kookboeken en maken we een planning voor de hele week.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Johann doet de weekboodschappen op zondagmiddag en dan vaak halen we op donderdagmiddag er nog wat bij. Johann zijn school staat in de binnenstad dus als we wat zijn vergeten kan hij nog even langs de Turkse supermarkt of Natuurwinkel fietsen.

Volg je een bepaald dieet of heb je een bepaalde lifestyle?

Vanwege mijn gezondheid ( ik heb ME/CVS) proberen we echt op ons eten te letten. En niet als afvalmethode of om er een label op te plakken maar om te kijken wat goed voelt. We zijn al lang vegetariër en Johann eet vrijwel vegan. Ik ben tarwe en lactose intolerant daardoor geen kaas voor mij en ik heb ook gemerkt dat ik andere granen zoals rogge en spelt helaas ook niet goed verteer. Daarom eet ik glutenvrij. Ook letten we erop dat we niet teveel suiker eten. Lekker veel groenten en fruit met af en toe een portie patat gaat heel erg goed.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken:

9:00 Elke dag begin ik met een glas heet water met citroensap, kurkuma en gember. Het is een fijn begin van de dag. Vaak doe ik ook wat ademhalingsoefeningen en eet ik wat fruit. Omdat het vandaag een luie zondag is begin ik met een crumble uit ons kookboek: ‘Good Morning!’
Ik eet er wat kokos yoghurt bij en lees lekker de krant.Ontbijt

11:00 Ik ben eigenlijk een enorme zoetekauw en ik eet echt elke dag chocolade. Ik heb wel geprobeerd te stoppen maar ik heb het opgegeven en meestal rond 11 uur neem ik een kop heet water met een blokje pure chocolade.

12:30 Vaak is de lunch bij mij de grootste maaltijd van de dag. Ik eet dan het liefst een boeddha bowl of te wel: gooi alles op een bord wat er in de koelkast zit. Dit keer had ik nog wat eieren en champignons over, ik maakte roerei voor mezelf. We hadden ook nog wat rode rijst over wat ik heb aangemaakt met een beetje sojasaus, lente-ui en lijnzaadolie. Ook voegde ik wat groenten toe en peper en zout.Lunch

15:00 1 banaan, blokje chocolade en heet water.

17:00 Ik eet eigenlijk altijd al om 17:00, ik val dan echt om van de honger. Vandaag aten we een glutenvrije hamburgerbroodje met een gegrilde portobello met chipolte. Wat huisgemaakte kimchi en eigengemaakte tomatensaus met gerookte paprika. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er twee at en dit zonder spijt. Het was heel lekker.Avondeten

18:00 Ja hoor weer een stukje chocolade en ’s avonds nam ik een kop thee.

Onderstaand nog wat prachtig werk van Food Bandits:appel cake banh mi ijs coffee ijs met amandelkoekje 1 kers galette

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *