Review Begin de dag goed – Diana Zeelenberg

Simone Reviews Laat een reactie achter

Het e-book Begin de dag goed – 30 Paleo ontbijtrecepten voor een feestelijk begin van elke dag heb ik alweer een behoorlijke tijd in huis. Tot nu toe had ik er nog geen review over geschreven, maar daar komt bij deze verandering in!

CollageHet e-book bevat zoals de titel al beschrijft 30 recepten voor ontbijtjes, maar je kunt de recepten ook gebruiken voor de lunch of avondeten net waar jezelf zin in hebt. Dat vind ik een van de voordelen sinds ik steeds meer paleo ben gaan eten, ik ben maaltijden niet meer vast gaan koppelen aan tijdstippen. Als ik in de ochtend zin heb in hartig zoals de hartige ontbijtmuffins, omelet met pesto en parmaham, ontbijtsushi of ontbijtsoep (zie foto hierboven) dan neem ik dat gewoon. Andersom eten we in de avond ook wel eens heerlijke pannenkoeken bijvoorbeeld deze (zie foto hieronder) met zoete aardappel erin.zoete aardappel pannenkoek
Het boek bevat naast de recepten ook wat achtergrondinformatie over Paleo: Wat is Paleo,Wat eet je wel en wat eet je niet en tevens ook meer over Diana zelf,waarom heeft ze zelf voor Paleo gekozen en welke inspiratiebronnen heeft ze. Daarnaast vind je nog wat informatie over de ingrediënten die Diana het liefst gebruikt en wat ze verstaat onder termen als suikervrij, zuivelvrij en gluten- en graanvrij. Achterin het e-book vind je een recepten index en een ingrediënten index zo kun je gemakkelijk alle recepten terug vinden.

Wat ik heel fijn vind is dat er bij elk recept een mooie foto staat, hier heb ik het al weleens eerder over gehad wanneer er geen foto bij geplaatst is heb ik meestal weinig zin om een recept uit te proberen. Juist dankzij een foto krijg ik zin om de keuken in te duiken :) Bij dit e-book duik ik altijd zo snel mogelijk de keuken in want de foto’s zorgen ervoor dat het water me in de mond loopt!

Gisteren vertelde ik al dat ik een tijdje geen ei ga eten. Tijdens mijn zoektocht naar inspiratie voor ontbijtjes die we met het hele gezin kunnen eten vond ik in dit e-book ook een flink aantal recepten zonder ei of met kleine aanpassing te veranderen in een ei-vrij ontbijt. Onder andere de ontbijtsoep daarin kun je het ei makkelijk vervangen door wat stukjes kip of je laat het gewoon helemaal weg. Daarnaast zijn de graanvrije pap met appel, kaneel en vijgen, aardbeien cruesli, chocoladepudding, chai kokospudding met bosvruchten en mango, de diverse smoothies, de ontbijt parfait, de ontbijtrepen en de ontbijttaart helemaal zonder ei. Dat is dus bijna de helft van de recepten! Zie hieronder de foto’s van de ei-vrije ontbijtjes:PicMonkey Collagechocoladepudding

Tijdens de vakantie hebben we het recept voor chocoladepudding uitgeprobeerd alleen misten we een essentieel ingrediënt namelijk de cacao ;) hiervoor in de plaats gebruikte ik kaneel waardoor het dus eigenlijk kaneelpudding werd. Deze smaakte erg lekker dus binnenkort zal ik toch ook maar de echte chocoladepudding gaan maken.

Wil je meer informatie over het e-book of bestellen klik dan hier.voorkant
Disclaimer: Ik schrijf deze review uit enthousiasme voor het product en ontvang hier geen geld voor. Wel heb ik een exemplaar van het e-book gekregen van Diana.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *