Chocolade kaneel amandelen

Simone Recepten Laat een reactie achter

Deze chocolade kaneel amandelen zijn mijn favoriete traktatie. De combi van nootjes met chocola en een laagje erom heen vind ik gewoon onweerstaanbaar. Gelukkig zijn ze niet meer bij de supermarkt waar ik het meeste kom te koop anders zouden ze hier wekelijks in huis zijn ;)

Af en toe maak ik ze nu dus zelf. Het liefst gebruik ik er zelf gezouten amandelen voor, maar je kunt ze ook met ongezouten amandelen maken. Bij deze mijn versie:

Ingrediënten

Handvol amandelen
Chocolade naar wens (ik gebruikte Vivianne 92%)
Cacao
Kaneel

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain Marie. Meng ondertussen de cacao en kaneel in een laag schaaltje. Ik deed gelijke delen dus 1 el cacao en 1 el kaneel. Je kunt dit aanpassen naar wens. Wanneer de chocolade gesmolten is pak je een amandel doopt die in de chocolade en laat even uitlekken. Hierna leg je hem in het cacao/kaneel mengsel. Zorg dat er overal een laagje opzit en leg de amandel dan op een bakpapier zodat de chocolade verder kan uitharden. Herhaal dit voor alle amandelen.

Tip: met koude amandelen gaat het makkelijker. Zet de amandelen dus voor een uurtje of langer in de diepvries!
1 2

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *