Courgetti is simpelweg een courgette gesneden zodat het op spaghetti slierten lijkt. Zelf ben ik al een hele tijd dol op deze manier om toch een soort van pasta te eten. Complete shock waarschijnlijk voor de echte pastaliefhebbers, maar mij ging het altijd meer om de saus en de extra’s dan om de pasta.
Sinds een aantal maanden vinden de kinderen deze versie van pasta ineens ook lekker. Eerst vooral omdat ze dan lekker pastakaas konden eten, maar nu we weer even strikt zuivelvrij eten genieten ze er ook nog steeds van.
Hierbij het basisrecept om courgetti te maken. Binnenkort volgen er wat verschillende varianten die je ermee zou kunnen maken.
Benodigdheden
1-2 courgettes per persoon (of een halve per kind)
Kokosolie
Olijfolie
Apparaat om spaghettislierten te maken bijvoorbeeld een van deze (klik op het plaatje voor meer informatie:
Bereidingswijze
Maak slierten met het apparaat naar keuze. Verwarm hierna in een pan wat kokosolie en roerbak de slierten totdat ze wat zachter worden, maar niet te zacht. Haal ze dan van het vuur en stop ze in een schaal en schenk er wat olijfolie overheen. Nu zijn ze klaar voor een saus of ander lekkers wat je erbij wilt eten.
Comments 2
Mooie foto’s maak je van de gerechten. Ik denk dat we binnenkort ook een keer courgetti gaan eten.
Author
Dank je wel! En inderdaad een keer proberen hoor want het is erg lekker :)