Receptenruil: Paleo snickers

Simone Recepten, Receptenruil Laat een reactie achter

receptenruil
Dit word voor mij de eerste keer dat ik mee doe aan de receptenruil! Misschien vraag je je nu af wat dat precies inhoud dus ik zal het nog even kort uitleggen. Samen met een groep bloggers word er elke maand een receptenruil gehouden. Iedere blogger krijgt een blog toegewezen om een recept van uit te kiezen en deze na te maken. Eventueel kun je het naar eigen wens wat aanpassen. Ik kreeg de eer om op de site van Eat.Pure.Love te gaan snuffelen! Op Eat.Pure.Love vind je veel informatie over voeding en lifestyle. Wil je meer weten over Mirjam en haar site lees dan hier haar verhaal. Naast veel informatie vind je ook een heleboel lekkere recepten op de site. Aan mij de taak om er 1 uit te kiezen om uit te proberen. Het zijn de snickers geworden! Wel heb ik het recept iets aangepast aan mijn eigen smaak. Link naar originele recept vind je hier.

Ingrediënten

Voor de bodem:
100 gram gemengde noten naar keuze
1-2 el ahornsiroop
1 el lucumapoeder (optioneel)
3 el kokosolie
snuf zout
Voor 1e laag van de vulling:
125 gram cashewnotenpasta of de gemengde notenpasta van Eat.Pure.Love
100 gram ontpitte dadels
2 el kokosvet
snuf zout
Voor de caramellaag:
100 gram dadels
Handje vol cashewnoten
Voor de topping:
Een reep pure chocolade (70% of meer)
Verder nog:
Keukenmachine of blender
Taartvorm of bakblik met losse bodem

Bereidingswijze

Mix de noten fijn in de keukenmachine of blender. Voeg het zout, kokosolie, ahornsiroop en eventueel lucumapoeder toe en mix nog even goed. Verdeel het mengsel over de bodem van je taartvorm en druk vervolgens goed aan.
Mix vervolgens de ingrediënten voor de 1e laag van de vulling goed door elkaar. Verdeel dit mengsel over de bodem. Zet dit nu even een half uurtje in de vriezer. Mix ondertussen de dadels tot caramel (gebruik een scheutje water als het niet goed wil lukken) en rooster de cashewnoten even licht. Hak de cashewnoten in stukjes. Verdeel de caramel over de vulling en strooi daar de cashewnootjes weer over. Smelt chocolade en schenk dit als laatste over het geheel heen. Nog even terug de vriezer in om goed uit te harden. Laat even ontdooien voordat je de homemade snickers in stukjes snijdt. Bewaren kun je het beste in de koelkast of vriezer doen.1 2 3 4 5
Benieuwd naar wie er nog meer meedoen? Neem dan eens een kijkje op hun websites!

Peachy Paleo
Fit en Puur (ik dus)
Kiwi&zo (Lisette maakte een recept van mijn site)
FoodQuotes
Young voedingsadvies
De Voedzame keuken
Brndstf
Eet Clean
Eat.Pure.Love

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *