Fudge popsicles (recept uit Altijd ijs)

Simone Recepten, Reviews Laat een reactie achter

Zoals beloofd vandaag 1 van de recepten uit het geweldige boek altijd ijs!
Doordat het vrijdag chocoladedag is wilde ik graag een recept voor chocolade ijsjes delen. Marleen kwam met het idee om dan deze fudge popsicles te doen, doordat deze ook nog eens nicecream zijn (de gezonde variatie van ijs) Ze zijn op basis van kokosmelk waardoor je als je net als ons zuivelvrij eet, je van deze ijsjes gewoon wel heerlijk kunt genieten! Vorige week plaatste ik al mijn eigen recept voor chocolade ijsjes, maar natuurlijk moest ik dit recept ook even uitproberen. Door de extra toevoegingen amandelpasta en zeezout (chocolade-extract heb ik zelf niet gebruikt) smaakte het ijsje nu nog completer, dus wanneer je deze ingrediënten in huis hebt moet je het zeker eens proberen.

Ingrediënten

200 ml creamy kokosmelk (zelf gebruik ik altijd graag die van aroy-D)
2 el amandelpasta
2 el honing
3 el cacao
1/2 tl chocolade-extract
50 gram chocolade naar keuze
50 gram amandelschaafsel licht geroosterd en fijngehakt
Snufje gemalen zeezout
Optioneel 1/2 el kokosolie

Overige benodigdheden

4 ijsvormpjes van 65 ml of 3 ijsvormpjes van 90 ml
Eventueel houten stokjes
Au bain-marie pan of pan met een schaaltje erop

Bereidingswijze

Mix de kokosmelk samen met de amandelpasta, chocolade-extract, cacao, honing en zeezout in een keukenmachine. Laat het geheel doordraaien tot een egale mengsel. Vul hierna je ijsvormpjes en stop deze in de vriezer om uit te harden. Meestal duurt dit tussen de 4-6 uur ligt een beetje aan de temperatuur van je vriezer. Wanneer ze hard genoeg zijn kun je de chocolade gaan smelten. Aan de gesmolten chocolade kun je de optionele kokosolie toevoegen als je dat wenst. Haal de ijsjes nu uit de vormpjes een doop de puntjes in de chocolade of verdeel wat gesmolten chocolade over de ijsjes met een lepel. Strooi gelijk de amandelschaafsel erover zodat dit blijft plakken. Wacht tot de chocolade hard is en dan kun je ze neerleggen. Wanneer je de ijsjes niet gelijk opeet bewaar ze dan in de vriezer. Handig is dan om ze op een bakpapiertje te leggen zodat ze niet vastvriezen.

Nog een extra tip: Wanneer je geen amandelpasta kunt vinden kun je het zelf maken door amandelen 15-20 min. in een keukenmachine te laten draaien.
1 2

fudge popsicles uit het boek. Foto door: Marleen Visser

Fudge popsicles uit het boek.
Foto door: Marleen Visser

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *