Chocolade-frosting

Simone Recepten Laat een reactie achter

Van de week vertelde ik al dat ik een dagje in Amersfoort was geweest. Naast het feit dat een dagje optrekken met 2 hele inspirerende dames (Marinka en Marjolein) al een cadeautje op zich is kreeg ik ook nog een superleuke tas met daarin allerlei paleo lekkers. Waaronder een pak chocoliscious cakemix van Paleo-store. Aangezien ik deze nog niet eerder had uitgeprobeerd leek het me een mooie kans om dit op Vaderdag wel te doen. In plaats van een hele cake te maken heb ik ervoor gekozen om cupcakes te maken in verschillende maten. Om er een extra feestje van te maken maakte ik er deze chocolade frosting bij. Voor dit recept maakte ik gebruik van kokosroom. Hiervoor zorg ik dat er altijd een blik kokosmelk koud staat zodat ik daar de room vanaf kan scheppen. De eiwitten (uit de gelatinepoeder) en vetten (uit de kokosroom) zorgen ervoor dat de suikers uit de dadels minder snel je bloedsuikerspiegel laten stijgen.

Ingrediënten

125 gram verse dadels
Kokosroom van 1 blikje kokosmelk
1-2 el gelatinepoeder
3-4 el cacaopoeder

Bereidingswijze

Verwijder de pitten uit de dadels en stop ze samen met een beetje kokosroom in een keukenmachine. Laat hem draaien tot een gladde dadelpasta is gevormd. Voeg hierna de cacao en de rest van de room toe. Laat het geheel weer draaien tot een dikke chocoladeroom gevormd is. Meng de gelatinepoeder met wat warm water tot het opgelost is en voeg dit dan toe. Een laatste keer mengen en je frosting is klaar om op te stijven in de koelkast. Zelf vind ik het fijn om hem dan alvast in een spuitzak te doen zodat ik straks gelijk aan de slag kan. Wanneer de frosting enkele uren heeft opgestijfd knip ik dan het puntje van de zak en kan ik mooie toefjes maken. Hoewel de frosting redelijk goed  blijft buiten de koelkast raad ik wel aan om hem in de koelkast te bewaren. 1 2 3 4 5

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *