Zoals ik gisteren beloofde vandaag het recept voor de aardbeien-frosting. Zoals je op mijn foto’s ziet word het niet helemaal chemisch roze, maar zie je de pitjes van de aardbeien nog goed zitten. Zelf vind ik dat dit ervoor zorgt dat het er puur en natuurlijk uitziet. Om het geheel wat eiwitten en stevigheid mee te geven heb ik er wat gelatinepoeder aan toegevoegd. Gelatinepoeder van Great Lakes is neutraal van smaak en wordt gewonnen uit de botten van 100% grasgevoerde runderen. Het bevat 91,7 gram eiwitten per 100 gram gelatinepoeder. Samen met het vet uit de kokosmelk zorgen deze eiwitten dat de suikers uit de dadels iets minder snel opgenomen worden, hierdoor zal je bloedsuiker wat minder snel stijgen.
Ingrediënten
150 gram verse dadels
250 gram aardbeien (waarvan ongeveer 100 gram voor het versieren gebruikt word)
Scheut kokosmelk
1 el gelatinepoeder
Bereidingswijze
Verwijder de pitten uit de dadels en stop ze in een keukenmachine. Laat draaien tot een gladde dadelpasta gevormd is. Eventueel kun je nu al een scheutje kokosmelk toevoegen wanneer de dadels niet goed glad worden gemalen. Voeg hierna de gewassen aardbeien zonder kroontje toe. Laat de machine draaien en voeg tijdens het draaien net genoeg kokosmelk toe tot een mooi natuurlijk roze mengsel gevormd is. Los ondertussen de gelatine poeder op in een klein beetje warm water en voeg dit toe aan het geheel. Meng alles nog een laatste keer goed door en laat het in de koelkast even opstijven.