Bloemkooldip

Simone Recepten Laat een reactie achter

Bij een schaal rauwkost is het meestal wel lekker om een soort dip te serveren. Natuurlijk kan je hiervoor een (zelfgemaakt) sausje gebruiken maar je kunt dit ook vervangen door nog meer groente. Misschien ken je hummus wel dit is een dip die voornamelijk uit kikkererwten bestaat. Deze bloemkooldip is daarop gebaseerd alleen heeft als basis bloemkool. Ik moet er wel bij zeggen dat ik alleen de substantie van hummus heb nagemaakt niet de smaak want die is echt totaal anders. Zoals je bij de ingrediënten ziet kun je optioneel edelgistvlokken toevoegen deze geven een kazige smaak aan de dip. Wanneer je zuivel eet kun je dit ook vervangen die bijvoorbeeld gran padano of pecorino of je kunt het gewoon helemaal weglaten.

Ingrediënten

1 bloemkool
2-3 el pesto naar keuze
2 el olijfolie
2 el edelgistvlokken (optioneel)
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stoom de bloemkool gaar en laat deze iets afkoelen. Stop alle ingrediënten behalve de edelgistvlokken dan in de keukenmachine en laat draaien tot er een romige saus is ontstaan. Afhankelijk van hoe groot je bloemkool is kun je nog wat meer pesto en/of olijfolie toevoegen. Roer als laatst de edelgistvlokken door de dip en serveer met rauwkost.

bloemkooldip 2

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *