Venkelsoep

Simone Recepten 1 Reactie

Op dit moment groeit er niet veel op de moestuin van mijn ouders. Wel kreeg ik laatst een zak vol met kleine venkelknollen en die verwerkte ik tot onderstaande soep. Meestal word er in een gepureerde soep wat room toegevoegd om de soep lekker romig te maken. Terwijl ik de soep aan het maken was zat ik al te bedenken wat ik hiervoor zou kunnen gebruiken. Tot mijn verbazing bleek de soep nadat ik hem had gepureerd met de staafmixer al heerlijk romig te zijn. Zelf denk ik dat dat komt doordat ik bottenbouillon heb gebruikt die een flinke laag gelatine had.

Ingrediënten

2 grote venkelknollen of meerdere kleine
500 ml bottenbouillon of bouillon naar keuze
1 stronk bleekselderij
2 rode uien (gesnipperd)
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Snij de topjes en bodem van de venkel af en snij hem daarna doormidden om de kern te verwijderen. Voor de rest kun je hem in grove stukken snijden de staafmixer zal het straks toch helemaal fijn maken. Laat de venkel in de bouillon goed gaar worden en gebruik dan de staafmixer om er een romige soep van te maken. Was de bleekselderij goed en snij deze in stukjes. Voeg het toe aan de soep nadat hij gepureerd is en laat de soep dan nog even doorpruttelen zodat de bleekselderij ook lekker zacht kan worden. Voeg als laatste de rode ui toe en naar smaak nog wat peper en zout. Voor de foto heb ik de soep versierd met wat groen van de bovenkant van de venkel en rode ui.


bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: 10x soep van de leukste foodbloggers van NL - Eet het beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *