Workshop Foodfotografie

Simone Persoonlijk 1 Reactie

Afgelopen weekend was het zover, samen met een gezellig groepje hebben we flink wat tips en trucs geleerd voor het maken van een mooie foodfoto. De workshop werd gegeven door Saskia Lelieveld en ze had hierbij hulp van Suzan Schapendonk. Ik heb erg genoten van de dag: oude bekenden gezien, nieuwe lieve mensen ontmoet, veel geleerd, zelf geoefend en we werden heerlijk verwend met lekkere hapjes en drankjes. Natuurlijk wilde ik even het resultaat met jullie delen!

Eerst mochten we een gazpacho op de foto zetten. Even uitproberen of het van bovenaf of toch vanuit een bepaalde hoek mooier overkomt op de foto:Collage soep
Uiteindelijk heb ik deze foto als beste uitgekozen:soep

Hierna mochten we zelf een salade samenstellen met allerlei verse ingrediënten (het was dat we net geluncht hadden anders had ik het spontaan opgegeten) Ik heb gekozen om vooral de kleuren geel en groen te gebruiken in de salade met een vleugje donker ertussen. Wederom op zoek naar een mooie hoek om het geheel op de foto te zetten. Daarnaast zocht ik bij deze foto naar de juiste props om de foto net iets meer te laten spreken:Collage salade
Zelf vond ik deze er bovenuit springen:salade
Zoals je ziet hebben beide een heel andere uitstraling: Welke foto vinden jullie nu het meest bij mij passen?

Bewaren

bekijk ook

Comments 1

  1. Jedidjah Companje

    Hoi Simone,

    Wat een ontzettend leuke workshop zeg. En je kunt zien dat het meteen vruchten oplevert. Mooie foto’s hoor. Ik vind zelf de bovenste het mooist. Die geeft diepte en is wat speelser in mijn ogen. De kleuren zijn van allebei erg mooi.

    Ik ben benieuwd wat voor moois er nog komt. Wel jammer dat je nog geen geuren en smaken op de foto kunt zetten… ;o)

    Lieve groet Jedidjah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *