Currypasta zelf maken

Simone Recepten Laat een reactie achter

Mijn man houdt heel erg van eten met een beetje pit. Het liefst gooit hij overal gedroogde pepers of hete saus overheen. We wilden al een hele tijd een curry gaan maken, maar alle kant en klare currypasta’s die ik kon vinden hadden ingrediënten waar ik niet echt blij van werd. Op een dag besloot ik om dan maar een eigen currypasta te maken zo kun je hem helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Als uitgangspunt bekeek ik de ingrediënten van een groene currypasta uit de winkel. Met wat kleine aanpassingen heb ik er onderstaande variant van gemaakt. Voel je vrij om te experimenteren en het meer aan te passen aan je eigen smaak. Wat volgens mij wel onmisbaar is om de kruiden tot een pasta te krijgen is een goede vijzel. Ik ben nog steeds zo blij met de mijne, hij ziet er niet alleen mooi uit maar is ook lekker zwaar zodat het vijzelen makkelijk gaat. Volgende week zal ik trouwens een curry recept plaatsen waar ik deze currypasta voor heb gebruikt.

Ingrediënten

1 el sereh (citroengras)
1 tl groene peper
2 teentjes knoflook
1/2 tl gember (vers geraspt)
1 tl koriander
1 tl kurkuma
1 tl komijn
1/2 tl zout
Scheutje limoensap
Optioneel: vissaus
Optioneel: kokosmelk

Bereidingswijze

Zorg eerst dat alle kruiden zo klein mogelijk gesneden zijn. Pak nu de vijzel en stamp hier beetje bij beetje de kruiden helemaal fijn. Voeg een scheutje vissaus toe om het geheel wat smeuïger te maken. Blijft het geheel te droog kun je ook alvast een scheutje kokosmelk toevoegen. Blijf vijzelen tot het geheel een smeuïge pasta heeft gevormd.

currypasta currypasta currypasta

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *