Pompoensoep met paprika en tomaat

Simone Recepten 1 Reactie

Vorige week had ik al een receptje voor een simpele pompoensoep geplaatst vandaag een pompoensoep met nog wat extra groenten erin. De kinderen vinden deze variant net wat lekkerder, de smaak is iets rijker. Zelf gebruik ik altijd bottenbouillon als basis van een soep en deze keer trok ik een bouillon van het karkas van 2 kippen. Deze kan ik bij de biologische kippenboer goedkoop halen en meestal zitten er ook nog wat restjes vlees aan de botten. Bottenbouillon is een ideale basis voor soepen en stoofpotjes. Doordat hij getrokken is van botten zitten er vele goede stoffen in. Binnenkort zal ik er eens wat uitgebreider over schrijven. Voor nu het recept voor de soep:

Ingrediënten

1 pompoen (rond de 200 gram gesneden)
1 rode paprika
1 potje tomatenpuree of 1 fles passata
500 ml kippenbouillon
Optioneel: 200 gram kip (uit de kippenbouillon)
2 rode uien
3 teentjes knoflook
Kokosolie om in te bakken
Eventueel zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Was de pompoen goed en snijd deze in stukken. De schil kun je prima eten maar verwijder wel de pitten en zaadlijsten. Smelt wat kokosolie in een grote pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika toe en bak deze kort mee. Zet het vuur even wat lager zodat je de pompoenstukjes kunt toevoegen en vul de pan aan met kippenbouillon tot de pompoen net onder staat. Laat het geheel nu lekker pruttelen tot de pompoen gaar is. Nu kun je de tomatenpuree of passata toevoegen en daarna het geheel met een staafmixer tot een romige soep pureren. Voeg als laatst de stukjes kip toe als je deze nog had uit de bouillon.

pompoen paprika tomaat soep pompoen paprika tomaat soep 3 pompoen paprikatomaat soep 2

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: 10x de lekkerste oranje soeprecepten - Eet het beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *