Sneeuwpoppen van ei

Simone Recepten Laat een reactie achter

Vorig jaar met kerst hadden we voor het eerst deze leuke sneeuwpoppen gemaakt en dit jaar staan ze weer op de planning. De foto is ‘geleend’ van Pinterest, want degene die ik zelf had genomen vorig jaar was met de telefoon en in de avond (ik moest goed mijn best doen om er iets van een sneeuwpop in te herkennen) Hopelijk krijgen we dit jaar wat meer tijd van de kinderen om onze sneeuwpoppen op de foto te zetten. Wanneer dat is gelukt zal ik deze foto vervangen.

Zoals genoemd aten onze kinderen deze sneeuwpoppen in de avond, maar ze doen het ook leuk tijdens een uitgebreid kerstontbijt. Zo start je gelijk met een goede portie eiwitten en wat goede vetten. Wat denk je verdienen ze een plekje op jullie bord dit jaar? O en als je geen kinderen hebt niks houdt je tegen om ze lekker voor jezelf te maken! Geniet je extra van je eitje :)

sneeuwpop van ei
Ingrediënten voor 3 sneeuwpoppen

3 Grote eieren
3 Kleine eieren
1 Wortel
6 takjes peterselie
15 peperkorrels
6 cocktailprikkers
Bereidingswijze

Pel de eieren en snij van elk ei een klein stukje af zodat ze straks goed op elkaar en op het bord blijven staan. Schil de wortel en snij er plakjes van. Zoek 3 grote en 3 kleine plakjes. Deze zullen samen het hoedje van de sneeuwpop vormen. Snij ook 3 neusjes van de wortel.
Dan komt het in elkaar bouwen van de sneeuwpop. Plaats het grootste ei op het bord en steek aan de bovenkant een cocktailprikker voor de helft in het ei. Plaats een klein ei er boven op. Steek de andere cocktailprikker eerst door het hoedje en daarna aan de bovenkant van het kleine ei.
Maak een klein gaatje waar de neus moet komen en steek hier de wortelneus in. Druk vervolgens de peperkorrels in het ei als oogjes in het gezicht en als knoopjes op de buik.
De takjes peterselie af gebruik je als armen. Prik eerst met een cocktailprikker gaatjes in de zijkant en steek hier vervolgens de peterselie in.

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *