Bietjessalade met sardientjes

Simone Recepten 2 Reacties

Bijna tijd voor de lunch! Hier alvast weer wat nieuwe inspiratie voor de volgende keer. Hoorde pas dat bietjes nog lekkerder worden wanneer je ze in de oven roostert dus daar ga ik binnenkort mee experimenteren! Hoe maken jullie bietjes het liefst klaar? Of koop je ze kant en klaar in vacuümverpakking?

Ingrediënten

1 kilo bietjes
Halve pot augurken
2 blikjes sardines
Flinke scheut balsamicoazijn

Bereidingswijze

Boen de bietjes goed schoon. Kook of stoom de bietjes gaar. Verwijder nu de schil als je dit wilt anders alleen de harde stukjes. Snij de bietjes en augurken in stukjes. Verwijder de graatjes uit de sardines en prak deze met een vork fijn. Meng alles door elkaar in een grote kom. Voeg naar smaak eventueel nog wat zout en peper toe.

bietjessalade

bekijk ook

Comments 2

  1. Post
   Author
   Simone

   Zelf heb ik balsamico azijn van la bio idea. De ingrediënten hiervan zijn wijnazijn en gekookte most. En wanneer je zure augurken koopt is daar geen suiker aan toegevoegd! Wel even opletten want bij de supermarkt zijn er vaak wel veel E-nummers toegevoegd. Zelf koop ik ze daarom bij de biologische winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *