Tonijnsalade

Simone Recepten Laat een reactie achter

Hier in huis zijn we dol op vis, het liefst eten we dit elke dag. Toch doen we dit niet te vaak, omdat we van mening zijn dat variatie erg belangrijk is. Alle voedingsmiddelen (zelfs groente en fruit) hebben voor- en nadelen voor je gezondheid. Teveel van hetzelfde is nooit een goed idee. Zelf ben ik een voorstander van zoveel mogelijk verschillende groenten en fruit eten op een dag, het liefst in alle kleuren van de regenboog. Dit vullen we dan aan met dierlijke eiwitten uit vis, vlees, gevogelte of ei.

Als deze salade op tafel staat word de jongste helemaal blij en papa en mama smullen er ook erg van. De middelste wil liever een kidsproof variant en de oudste gruwelt ervan. Grappig hoe verschillend kinderen kunnen zijn. Voor iedereen die wel van tonijn houdt dit recept moet je zeker eens proberen de smaken passen perfect bij elkaar.

Ingrediënten

2 1/2 blikjes tonijn op olijfolie
1/2 potje kappertjes
1 kleine rode ui
2 el mayonaise

Bereidingswijze

Giet de overtollige olijfolie van de tonijn en schep het in een schaal. Snij de ui in hele kleine stukjes. Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar en laat de smaakjes even lekker intrekken. Zelf eet ik deze salade het liefst op schijfjes komkommer waar combineren jullie hem mee?

Ingrediënten kidsproof variant

1/2 blikje tonijn
1 el mayonaise
3 zure augurken

Bereidingswijze kidsproof variant

Giet de overtollige olijfolie van de tonijn en schep het in een schaal. Snij de augurk in kleine stukjes. Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar en laat de smaakjes even lekker intrekken.

tonijnsalade 1 tonijnsalade 2 tonijnsalade 3

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *