Appelsnack

Simone Persoonlijk Laat een reactie achter

Wanneer we vertellen dat we als gezin geen toegevoegde suikers eten krijgen we vaak de vraag: maar wat eten de kinderen dan als tussendoortje? Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel want bijna altijd is dit fruit. In het begin moesten we hier zelf nog erg aan wennen en kochten we vaak allerlei verschillende soorten fruit om het interessant en leuk te houden. Nu beperken we ons standaard tot appels en bananen. Elk seizoen vullen we dit nog aan met fruit uit het seizoen zodat de kosten niet heel hoog worden. In het najaar vullen we de appels en bananen bijvoorbeeld nog aan met peer en mandarijn.

Bananen zijn gewoon het ultieme fastfood. Makkelijk mee te nemen en lekker vullend. Bananen bevatten diverse vitaminen en mineralen. Zo zit er in 100 gram verse banaan ongeveer 88 mg kalium, 8,7 mg vitamine C, tryptofaan, magnesium en seleen.

Appels eet je het liefst met de schil eromheen. Hier zitten lekker veel vezels in wat ervoor zorgt dat de fruitsuikers uit de appel minder snel opgenomen worden.
Appels eten ze thuis het liefst in plakjes gesneden. Vaak strooien we er wat kaneel of nu in het najaar speculaaskruiden overheen. Dit is ook ideaal als de appel in een bakje voor school zit. Dan zie je namelijk ook niet dat de appel een beetje bruin aan het worden is ;) Kaneel helpt daarnaast om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Wanneer we bij opa en oma zijn vinden ze het geweldig als ze appelgeraps (geraspte appel) mogen eten. Zelf hierbij helpen is een groot feest. Natuurlijk gaat hier ook wat kaneel over de appel om het extra feestelijk te maken.

Wat voor fruit eten jullie kinderen het liefst?

camera 166

 

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *