Cashewnotenpasta

Simone Recepten 1 Reactie

 

Gisteren deelde ik het recept voor chocopasta met hazelnoten. Vandaag weer een notenpasta alleen dan 1 met maar 2 ingrediënten. Zelf vind ik dit een leuke afwisseling op pindakaas. Cashewnoten zijn rijk aan ijzer, selenium, magnesium en vitamine B1 en bevatten relatief minder vet dan andere nootsoorten. Bovendien bestaat 75% hiervan uit de gezonde enkelvoudige vetzuren. Toevoeging van olie is niet nodig, doordat de noten zelf genoeg vet bevatten om smeuïg te worden. Het duurt alleen even voordat je keukenmachine de noten tot een gladde pasta heeft gedraaid. Vooral geduld hebben dus voor goed smeerbare notenpasta. Zoals je straks op de foto kan zien, maak ik vaak beide pasta’s tegelijk klaar. Samen in de oven en daarna eerst de cashewnotenpasta in de keukenmachine en als laatst de chocopasta. Scheelt stroom voor de oven en afwassen van de keukenmachine!

Benodigdheden

150 gram cashewnoten
keltisch zeezout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Rooster de cashewnoten voor 15 min. in de oven. Laat ze even wat afkoelen en stop ze daarna met wat zeezout in je keukenmachine. Laat ze een flinke tijd draaien met tussenpauzes zodat de motor van je keukenmachine niet oververhit. Uiteindelijk krijg je dan een smeerbare notenpasta. Zie de foto’s hieronder hoe de noten er tussendoor uitzien:

nootjes roosteren in de oven

nootjes roosteren in de oven

afgekoeld

afgekoeld

na 5 min. draaien

na 5 min. draaien

bijna klaar

bijna klaar

eindresultaat (links)

eindresultaat (links)

 Informatie over cashewnoten komt uit het boek: eten als medicijn van Dale Pinnock.

bekijk ook

Comments 1

  1. Pingback: 10x zelf broodbeleg maken - Eet het beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *