Chocoladekoekjes met vulling

Simone Recepten 1 Reactie

Bakbananenmeel heb ik alweer enige tijd in huis en tot nu toe gebruikte ik het voor het maken van het recept van de superlekkere pannenkoeken die op de verpakking beschreven staat. Dan bedoel ik wel de verpakking van de bakbananenmeel van femkefoodies, waar ik het meel vandaan heb!
Natuurlijk kun je er nog veel meer mee maken vandaar dat ik deze koekjes bedacht heb. De hoeveelheid palmsuiker die erin gaat is behoorlijk wat, dus zie deze koekjes ook echt als traktatie. Ben je nu niet zo’n zoetekauw dan kunnen ze makkelijk gemaakt worden met wat minder zoet. Bakbananenmeel heeft namelijk ook al een zoetig tintje van zichzelf.

Ingrediënten (voor 10 koekjes)

75 gram bakbananenmeel
65 gram kokosolie
30 gram cacao
85 gram palmsuiker
1 ei
Snufje zout
1 tl bakpoeder

Vulling

10 stukjes chocolade
10 tl notenpasta

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat en bordje met bakpapier en zet deze aan de kant. Leg de stukjes chocolade op het bakpapier (op het bordje) en verdeel over elk stukje een beetje notenpasta. Plaats ze nu in de vriezer en ga dan verder met het maken van het koekjesdeeg.
Smelt de kokosolie. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar voeg het ei en de gesmolten kokosolie toe en roer goed door elkaar tot een deegbal is gevormd. Laat deze een kwartiertje in de koelkast afkoelen. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Maak deze plat en pak dan de vulling erbij. Per koekje leg je de vulling erop en vouw je die er voorzichtig in. Plaats de koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten gaar. Let er wel op dat elke oven anders is dus beste hou je de koekjes tussendoor in de gaten. Wanneer ze klaar zijn even laten afkoelen en smullen maar!

1 2 3 4 (2)

bekijk ook

Comments 1

  1. Daniëlle

    Een heel lekker koekje en het recept is zeer duidelijk. De schrijver was iemand die de frustratie van bakker begrijpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *