Uiensoep

Simone Proefhelden, Recepten Laat een reactie achter

Deze uiensoep is echt wel voor de wat meer gevorderde proefhelden. De oudste 2 hier in huis vonden hem lekker zolang ik maar wel de stukken ui eruit liet :D Ze aten dus eigenlijk meer een soort bouillon. Door alle goede voedingsstoffen die er in bottenbouillon zitten, juich ik dat alleen maar toe. Wat denk je zou jou proefheld deze soep lusten?

Tijdens een workshop op het all you need is food event leerde ik soep maken met amandelmelk. Ditzelfde heb ik toegepast bij deze uiensoep. Het maakt het geheel net iets meer af heb ik het idee. Let wel goed op de ingrediënten wanneer je amandelmelk koopt!

Ingrediënten (voor een flinke pan soep)

3 grote uien
3 kleine rode uien
500 ml (Kippen)bottenbouillon
Oregano
Tijm
Knoflook
250 ml amandelmelk
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Snijd de uien in halve ringen. Verwarm een soeppan en smelt wat kokosolie of roomboter in de pan. Fruit hierin de uien aan. Pers de knoflook erbij en laat het geheel even bakken. Blus dan af met de bottenbouillon. Voeg de kruiden en amandelmelk toe en laat het geheel nog even lekker doorpruttelen zodat alle smaken kunnen intrekken.

1 2 3

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *