Nog net op tijd zo vlak voor Sinterklaas deel ik nog mijn eigen kruiden mengsel die taai taai de zo herkenbare smaak geeft. Wanneer je dit kruiden mengsel zelf maakt kun je de verhoudingen aan je eigen smaak aanpassen. Experimenteer dus gerust en voeg wat extra toe of laat wat weg. Hier in huis zijn we dol op onze verschillende huisgemaakte kruidenmengsels. Deze taai taai kruiden of de speculaaskruiden strooien we bijvoorbeeld ook gewoon over een appeltje heen. Of ik gebruik ze om onze pannenkoekdag weer een ander smaakje te geven. Daarnaast kun je de taai taai kruiden natuurlijk ook gebruiken om daadwerkelijk taai taai te maken. Zie bijvoorbeeld dit recept.
Ingrediënten
1 el anijspoeder
1 tl kaneel
1 tl venkelzaad (gemalen)
Bereidingswijze
Gooi simpelweg alle ingrediënten in een potje en schud of roer ze goed door elkaar! Gebruiken jullie ook veel (eigen gemaakte) kruidenmengsels?