Review: Geluk zit niet in een sixpack

Simone Reviews Laat een reactie achter

Enkele weken geleden ontving ik het boek Geluk zit niet in een sixpack. Als mama van 3 kleine kids was het even zoeken naar tijd om het boek te lezen, maar toen ik eenmaal begon heb ik hem echt binnen een week uitgelezen. Het liefst had ik hem helemaal niet meer weggelegd zo meeslepend is het verhaal van Irma van de Pol.

Perfect of niet?

Zelf hou ik heel erg van de echte verhalen. De perfecte plaatjes die je vaak op social media langs ziet komen daar geloof ik niet zo meer in. Juist de minder perfecte dingen zijn hetgeen wat het leven interessant maakt. Zo ook het verhaal van Irma: om er perfect uit te zien bij het Nederlands Kampioenschap Bodybuilden – bikiniklasse gaat ze extreem ver. Ze hongert zichzelf uit en de laatste dagen drinkt ze ook amper zodat ze op het laatst behoorlijk uitgedroogd is. Ze pleegt zo’n roofbouw op haar lichaam dat ze op weg naar het kampioenschap een auto-ongeluk krijgt. Dit is dan haar vierde auto-ongeluk in een jaar. Ze moet het roer gaan omgooien anders gaat het echt een keer goed fout.

Prachtige boodschap

In het boek lees je hoe Irma van klein onzeker meisje langzaam uitgroeide tot de powervrouw die ze nu is. Door haar eigen ervaring helpt ze nu veel vrouwen op weg naar geluk. En dat geluk zit dus niet in een sixpack, maar in je hoofd: geluk maak je zelf. Een prachtige boodschap van een prachtige vrouw zowel van binnen als van buiten.

Wil je meer weten over het boek? Klik dan even hier.

image1Het boek voor deze review heb ik gekregen, maar ik schrijf er alleen over omdat ik er enthousiast van word!

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *