Een dag uit het leven van… Saskia

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Deze keer is het de beurt aan Saskia van Blij Suikervrij om mee te doen aan de rubriek een dag uit het leven van. Saskia kennen jullie misschien nog wel van afgelopen jaar toen we (samen met Annemieke van Eet het Beter) de proefhelden weken organiseerden. Saskia eet suikervrij op een andere manier dan de meeste foodbloggers doen. Haar site is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken!!

Stel je kort voor: 

Mijn naam is Saskia, ik ben 30 jaar en woon in het bosrijke Bilthoven, vlakbij Utrecht, met mijn man en peuterzoon van 2. Ik ben opgeleid tot sociaal psycholoog en weet daarom van alles over gedragsverandering. Gezond eten is een uit de hand gelopen hobby! Ik blog bijna dagelijks over food & health via blijsuikervrij.nl.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Tussen de 100 en 120 euro per week, schat ik. Omdat ik veel kook voor mijn eigen website gaat er hier behoorlijk wat geld in zitten.

Maak je wekelijks een weekplanning? 

 Ik maak een paar-dagen-planning. Ik probeer als ik boodschappen ga halen 3 à 4 dagen vooruit te plannen.

Hoe vaak doe je boodschappen? 

 Ik schat ongeveer 3 keer per week. Ik ga naar verschillende winkels, maar niet allemaal op één dag. Soms ga ik naar de markt, soms naar de reguliere supermarkt en dan weer naar de natuurwinkel.

 Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde lifestyle?

 Ik probeer volledig zonder pakjes en zakjes te eten en eet zo min mogelijk toegevoegde suikers (op feestjes doe ik niet moeilijk! ;)). Ik ben hier zo’n 3,5 jaar geleden mee begonnen en voel me er super bij!

 Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken:

(Ik koos een dag uit waarop ik thuis aan het werk was voor Blij Suikervrij.)

07:00 Groot glas water + Multi Vrouw (Multi-vitamine)

07:15 Overnight oats bereid met kokosmelk, lijnzaad en rozijnen. In de ochtend hakte ik er een vers appeltje bij.

9:30 Een paar grote mokken thee met gember en citroen.

11.30 een stuk plaatkoek van kastanjemeel en banaan. Een mislukt receptje, helaas, waarvan ik het recept niet zal delen. Het was echt een soort bonk was geworden! De smaak was gelukkig wel goed.plaatkoek

13.30 Ik maakte bruschetta: een lekkere Italiaanse tomatensalade op een restje zelfgebakken tijgernotenbrood.Bruschetta

14.30 Een grote mok goede Earl Grey thee.

15.00 Een smoothie met witte kool. Nog een experimentje voor de blog…verassend lekker gelukkig!smoothie

17.00 een klein handje gemengde noten.

18:00 Een restje stamppot van de dag ervoor, met zoete aardappel, witte kool, boerenkool, spekjes, mosterd en rode ui.

20.00 een glas kruidenthee en twee blokjes superpure chocolade.

Mijn blog:

Blij SuikervrijSaskia

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *