Verslag workshop raw sweets

Simone Persoonlijk, Reviews Laat een reactie achter

Afgelopen zondag mocht ik samen met Diana van Paleofamilie een workshop raw sweets bijwonen. Deze werd georganiseerd door Tante Toos suikerloos in samenwerking met Tribestlife rawfoodkitchen. Wie me via Instagram volgt heeft al gezien hoe ontzettend leuk de workshop is. Naast een heleboel informatie over een rawfood lifestyle, hebben we namelijk heel veel lekkere dingen gemaakt die ook bij mijn eigen voedingspatroon passen. Alles was namelijk zonder gluten, zuivel en geraffineerde suiker.

1

Medewerkster Tribest Life rawfood kitchen

2

Elze Schaap (oftewel Tante Toos Suikerloos)

3

Mijn nog schone plekje ;)

Wat hebben we allemaal gemaakt?

We begonnen in teams van 2 met de cookie dough en brownie ballen. We kregen per team een personal blender tot onze beschikking waarin we de hele workshop alles zouden klaarmaken. Een personal blender is een erg handig apparaat die dankzij het opzetstuk ook op masonjar glazen past. Hierdoor kun je er ook makkelijk verschillende smoothies mee maken zonder tussendoor het apparaat schoon te maken. Terug naar de ballen. Elk maakte 1 van de recepten en achteraf deelden we de ballen zodat je met beide naar huis kon.4
Hierna was het de beurt aan choco cheesecakes die we mochten versieren met eetbare bloemen. Zijn het geen plaatjes geworden? Deze werden na het maken in de vriezer gestopt om op te stijven. Heel handig was het dat ze in aparte bakjes zitten zodat meenemen erg makkelijk was.5 6Na de choco cheesecakes gingen we aan de slag met het enige recept wat naast glutenvrij en zuivelvrij ook nootvrij was. Een fijn recept om standaard op voorraad te hebben voor visite! wederom mochten we ons uitleven met de eetbare bloemen. Ook deze verdwenen in de vriezer zodat we ze eind van de middag uit de vormen konden halen. 7Ondertussen hadden we al een heleboel gemaakt en daarnaast ook redelijk wat informatie gekregen. Om de dag af te sluiten was er nog tijd om 1 ander taartje te maken namelijk een carrot cake Jummie mijn favoriete smaak :) De medewerkster van Tribest Life liet zien dat je de bodem van dit recept ook makkelijk met een slowjuicer kan maken door een opzetstuk die alles fijn maakt. Hierna hoef je zelf alleen te roeren en de bodem is klaar. Wij maakten hem zelf weer klaar met de personal blender. 8
Wil je meer informatie over de workshop of er zelf ook 1 volgen kijk dan even hier. De workshop die ik heb gevolgd heet raw sweets. Hiernaast heeft Tante Toos Suikerloos ook nog een snoep zonder troep workshop die binnenkort van start zal gaan.9

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *