Een dag uit het leven van… Sandra

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Het is de beurt aan Sandra van Culi-Sandra! Als een echte foodie staan er op haar site, naast een heleboel gezonde recepten, ook een hele hoop superlekkere recepten die iets minder gezond zijn. Balans daar draait het om. Wanneer je geen last krijgt van bepaalde dingen, kun je best af en toe een beetje snoepen. Het gaat erom dat het merendeel van je eetpatroon bestaat uit voldoende voedingsmiddelen die je voorzien van alle benodigde vitaminen en mineralen. Lees je snel mee hoe een dag van Sandra eruit ziet?

Stel je kort voor:

Ik ben Sandra – 29 jaar – en woon in ‘het mooiste dorp van Noord-Holland’ De Rijp. Ik woon daar samen met mijn man, hond en twee katten. Overdag werk ik als email & social mediamarketeer bij een ferrymaatschappij en in mijn vrije tijd houd ik me bezig met bloggen en andere leuke dingen!

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Lastig in te schatten… Ik gok dat ik wekelijks zo’n €90 uitgeef aan boodschappen.

Maak je wekelijks een weekplanning?

Ja, daar ga ik iedere vrijdagavond echt even voor zitten. Ik verzamel dan mijn receptenmap en vaak ook nog een kookboek om me heen en ga dan met een kopje koffie of thee erbij even zitten om een weekmenu samen te stellen. De volgende dag haal ik dan de boodschappen in huis.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Op zaterdag doe ik de weekboodschappen en doordeweeks ga ik iedere dag even naar de supermarkt voor een vers broodje en beleg voor de lunch. Als ik echt iets vers moet halen ga ik daarvoor doordeweeks even apart naar de supermarkt.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde lifestyle?

Nee dat niet, ik probeer gezond te eten en doe mijn best een afwisselend weekmenu samen te stellen zodat we ook regelmatig een dagje geen vlees eten en er regelmatig een visje op het menu staat, maar ik hou me niet aan bepaalde regels. Lekkere dingen laat ik ook zeker niet staan!

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken:

8:30 twee geroosterde volkoren boterhammen. Eentje met geprakte avocado, tomatensalsa en twee verkruimelde tortillachipjes. Eentje met kerriehummus. Erbij een glas sinaasappelsap.

11:00 kopje koffie (zwart), daarna twee Wilhelmina-pepermuntjes, de lekkerste!

11:30 vijf wortels met zelfgemaakte pompoenhummus.

12:30 twee volkoren pompoenbroodjes. Eentje belegd met brandnetelkaas, de ander met tonijnsalade. Erbij een beker melk.

16:00 twee koppen heet water en twee dropjes.

18:30 curry met kip en kokos, als toetje een halve portie panna cotta met vruchtensaus.

20:00 kopje thee, daarna nog twee glazen water en een halve zak Nibbits.

Mijn blog:

Ik blog drie keer per week op Culi-Sandra. Hier deel ik voornamelijk recepten, maar ook tips, trucs en andere hersenspinsels.

1 Sandra

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *