Een dag uit het leven van… Anne-Marie

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Deze keer is het de beurt aan Anne-Marie van My Happy Kitchen. Anne-Marie heeft een maagverkleining gehad en eet hierdoor heel anders! Meer lezen hierover kun je op haar blog (klik hier) Wil je vooral eens weten wat ze zoal eet op een dag lees dan gauw verder:

Stel je kort voor: 

Ik ben Anne-Marie (48), in het dagelijks leven communicatie-adviseur op een hogeschool en blogger op www.myhappykitchen.nl. Ik woon met man en zoon (11) al bijna 25 jaar in het mooie Den Haag maar ben van geboorte een Zaankanter. Mijn man en ik zijn ook bijna 25 jaar samen waarvan 15 jaar getrouwd. En nog steeds verliefd :)

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Weet je dat ik dat geeneens exact weet? Het zal wel vrij veel zijn, ik bezuinig namelijk niet graag op boodschappen. Ik gok zo’n 150 euro in de week.

 Maak je wekelijks een weekplanning? 

Ik zou het graag willen, het geeft een hoop rust en overzicht. Alleen lukt het meestal niet. Mijn man heeft een eigen bedrijf en moet regelmatig ’s avonds werken. Ik plan meestal wel wat dingen in maar schuif naar believen en haal ook wel eens spontaan Chinees of pizza omdat ik echt geen zin meer heb om te koken.

Hoe vaak doe je boodschappen? 

Bijna iedere dag! Ik woon boven een grote supermarkt dus het is heel handig om gewoon even wat kleine boodschappen te halen. Of het ook verstandig is is een tweede, je haalt altijd meer dan nodig…..

 Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde lifestyle?

Ik volg niet echt een dieet maar sinds ik op 1 maart jl. een gastric bypass (maagverkleining) heb gehad moet ik wel goed opletten wat ik eet en hoe vaak. Omdat mijn nieuwe maag maar het formaat heeft van een kiwi moet ik echt 6 x per dag eten. Mijn hongergevoel is vrijwel nihil dus ik moet mezelf echt helpen herinneren om te eten. Gelukkig heb ik wel altijd trek, dus het eten smaakt me goed. Eten waarvoor je me vroeger wakker kon maken (gnocchi met gorgonzola, pasta) eet ik nu vrijwel niet meer omdat het veel te zwaar valt. Daarentegen heb ik een passie ontwikkeld voor soep (at ik nooit!) en kippenvleugeltjes… Op mijn blog heb ik het uitgebreide verhaal over mijn maagverkleining geschreven, voor wie interesse heeft zie hier. Ik ben inmiddels 46 kilo kwijt en zit waanzinnig goed in mijn (iets lossere) vel!

 Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken:

 07.00   Beker Alpro kokos en 2 calciumtabletten

07.30    Volkoren boterham met kaas

08.30     Espresso

09.30   Macha thee

10.30   Gekookt eitje

11.30   Espresso

12.30  Wortel-sinaasappel gember soep met croutons

13.30   Verse jus d’orange

15.00   Handje noten (walnoten, hazelnoten)

16.00   Glas Pepsi Max

18.00   Kleine portie tagliatelle met rucola en knoflookgarnalen

19.30   Espresso

20.30   Paar blokjes kaas en rolletje Parmaham

21.00   Glas rosé

Mijn blog:

My Happy Kitchen
Pasta
Anne-Marie

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *