Een dag uit het leven van… Jessica

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Deze week een stukje van Jessica van Life by Jess. Zoals je kunt lezen is thuiszitten vaak lastig als het gaat om afvallen. De keuken met al het eten erin is namelijk binnen handbereik. Een manier om te zorgen dat je niet onbewust meer gaat eten is toch echt om het niet in huis te halen. Haal alleen losse ingrediënten in huis zodat wanneer je iets wil eten, je eerst wat zult moeten koken of bakken. Heb je zelf ook nog een hele goeie tip? Laat het ons weten!

Stel je kort voor: 

Mijn naam is Jessica, ik woon samen met mijn man Vincent en twee katten, onder de rook van Schiphol. Ik ben 25 jaar, werk parttime bij een leasemaatschappij als Credit Analyst en 3x per week staat er een nieuw artikel online op mijn blog Life by Jess. Mijn eigen lifestyle blog, waarin ik mijn ei kwijt kan. De diversiteit aan artikelen is groot en zo is er voor iedere lezer wat leuks om te lezen! Daarnaast probeer ik 3x per week te fitnessen, nog eens naar de bioscoop te gaan of thuis heerlijk een serie te kijken.

Wat is je wekelijkse/maandelijkse boodschappenbudget?

Zodra mijn salaris is gestort pin ik €250,- euro.. Hier komen we elke maand mee rond, behalve de maanden dat we een verjaardag vieren, dan heb ik zo’n €50,- extra nodig. Wij doen boodschappen bij de Lidl en de ene keer houden we iets van ons budget over en dat nemen we dan mee naar de volgende maand!

Maak je wekelijks een weekplanning? 

Vaak maak ik geen boodschappenlijstje, en heb ik alles in mijn hoofd zitten. Gezien wij vaak niet zo “spannend” eten (vlees, groente, aardappelen), bekijk ik in de winkel welke groente er is op dat moment en neem ik vlees en aardappelen mee. Als ik een recept heb gezien welke ik wil maken, dan maak ik wel een lijstje met wat ik allemaal mee moet nemen.

Hoe vaak doe je boodschappen? 

Wij proberen 1x per week de boodschappen te doen bij de Lidl. Daarnaast willen we nog wel eens in de week naar de AH lopen om daar wat producten te halen waar we niet op “bezuinigen” zoals bijv. echte calvé pindakaas. Maar het avondeten heb ik het liefste al in huis, omdat ik heel onrustig wordt als ik dit elke dag opnieuw moet verzinnen en moet gaan halen.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde lifestyle?

Op dit moment ben ik aan het shaken met shakes van Cambridge. Ik kon niet de motivatie vinden om af te vallen met alleen gezonde voeding, en gezien ik op dit moment nog niet zo hard kan sporten als ik wil (begin September geopereerd aan een hernia) heb ik besloten om nu met shakes af te vallen, zodat als ik volledig hersteld ben, ik het gezonde eten kan oppakken en ook weer vol goede moed kan gaan sporten!

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken.

Gezien ik op dit moment aan het shaken ben, heb ik een dag beschreven toen ik nog gewoon at en dit is een dag geweest dat ik thuis aan het herstellen was van een hernia, dus ook de tijden een beetje raar waren. Door de gehele dag heb ik thee en water gedronken.

9:30 een bak griekse yoghurt met een banaan

11:00 een appel

13:00 een tosti met kaas en kalkoenfilet + een beker zelfgemaakte broccolisoep(zie foto hieronder)

16:00 twee beschuitjes met roze muisjes

18:30 Witte bonen in tomatensaus, een boomstammetje en gebakken aardappeltjes

Zien jullie? Mijn voeding is een beetje ontregeld vanaf het moment dat ik thuis zat voor mijn herstel. ’s Avonds laat kreeg ik vaak lekkere trek/zoete trek en kwam er nog wel een pak koekjes of een zak snoep tevoorschijn.

soepjessica

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *