Een dag uit het leven van… Eva

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Tijdens het AHS afgelopen Oktober ontmoette ik Eva van Peachy Paleo voor het eerst live. We hebben heerlijk samen kunnen praten en merkten dat we veel gemeen hebben. Net als ons eet Eva lekker veel groenten en houd ze zich voor een groot deel aan een Paleo eetpatroon. Ben je benieuwd wat ze zoal eet? Lees dan gauw verder:

Stel je kort voor: 

Hoi, mijn naam is Eva en niet al te lang geleden spraken mijn vriend en ik af dat ik nooit meer hoefde te koken. Ik had er helemaal geen gevoel voor en de meeste gerechten die ik op tafel toverde smaakten naar weinig. Hierdoor kookte ik met heel veel tegenzin. Toen kwam ik in aanraking met de Paleo keuken en daar sprong een vonk over. Sindsdien kook ik bijna iedere dag met heel veel plezier, ben ik een blog met Paleo recepten gestart en voel ik mij gezond en gelukkig.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Wij zijn thuis met z’n tweeën, mijn vriend en ik. Elke zaterdagochtend sta ik heel vroeg op en doe mijn boodschappen op de markt. We eten vooral veel groenten en doordat ik koop wat er in het seizoen is kan ik de kosten laag houden. Op de markt besteed ik wekelijks ongeveer €45. Overige boodschappen haal ik bij de supermarkt maar ik maak ook steeds meer zelf.

Maak je wekelijks een weekplanning? 

Een weekplanning maakt boodschappen doen een stuk sneller en gemakkelijker en je weet dan precies wat je elke avond gaat maken, maar meestal maak ik geen planning. Ik vind het namelijk ook heel fijn om thuis te komen van mijn werk en spontaan te besluiten om bijvoorbeeld ergens buiten in het bos met mijn vriend en onze honden te gaan picknicken. Dit doen we regelmatig in alle jaargetijden en dan is er geen tijd meer om een hele maaltijd te gaan bereiden en kiezen we juist voor iets makkelijks zoals soep, gekookte eitjes en fruit.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde lifestyle?

Ja, voornamelijk Paleo maar niet zo streng hoor J. Soms vind ik het gewoon lekker om een dikke boterham met kaas te eten bij mijn soep. Je hoort veel mensen praten over de 80/20 verdeling bij de Paleo leefstijl. Dan eten ze 80% Paleo en 20% niet Paleo. Ik houd mij helemaal niet bezig met dit soort verdelingen. Wel heb ik standaard in mijn achterhoofd, bij elke maaltijd, de vraag aan mijzelf ‘hoe kan ik nog meer groenten eten op dit moment eten’.

 Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken:

Ontbijt: Klein schaaltje kokosyoghurt met zelfgemaakte granola en een avocado.

Lunch: Paleo sushi met omelet (mijn favoriete lunch, zie foto)

Diner: Geroerbakte sperziebonen, champignons en kip

Drinken: Koffie en thee in de ochtend, de rest van de dag minstens 2 liter water

Tussendoor: een banaan en een handjevol cashewnoten

paleo-sushi

Mijn blog:

Peachy Paleo

eva

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *