Notenvrije paleo cruesli met gedroogde aardbeien

Simone Recepten 2 Reacties

Hier in huis zijn we dol op cruesli, maar niet de variant uit de winkel vol met toevoegingen die je liever niet in je eten terugziet. We maken het dus af en toe zelf. Voorheen maakte ik dan paleo cruesli waar behoorlijk wat noten inzaten. Bij deze hebben we gelukkig nu ook een versie zonder noten!

Bij deze cruesli heb ik gebruik gemaakt van gevriesdroogde aardbeien van het merk Nada. Dit is een redelijk nieuw merk en volgende week zal ik er meer over vertellen. Voor nu het recept:

Ingrediënten

250 gram chufa’s (een nacht geweekt in water)
125 gram zonnebloempitten
75 gram kokosrasp
100 ml kokosolie
1 el ahornsiroop
1 tl vanillepoeder
1/2 tl zeezout
Later toevoegen:
Zakje gedroogde aardbeien

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Giet het water van de chufa’s af. Stop ze samen met de zonnebloempitten in de keukenmachine en pulseer ze iets fijner. Smelt de kokosolie en meng dan alle ingrediënten behalve de gedroogde aardbeien goed door elkaar. Verspreid over een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de cruesli voor ongeveer 25 min. of tot het mooi bruin gekleurd is. Laat het hierna goed afkoelen zodat de cruesli knapperig word. Nu kun je de gedroogde aardbeien erdoor mengen. Geniet van je cruesli! Bewaren doe je het beste in een afgesloten pot.

1 3 camera-009 camera-011

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Comments 2

  1. Pingback: Notenvrije paleo cruesli met gedroogde aardbeien - ChufaFactory

  2. Pingback: Ridiculously good Cruesli | Fit en puur | Recepten voor gezonde voeding vaak glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *