Een dag uit het leven van… Karlien

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Nu de proefhelden themaweken weer voorbij zijn gaan we weer door met de eetdagboeken zoals je gewend bent. Deze eetdagboeken laten zien dat elke persoon weer anders is en je dus op zoek moet gaan naar datgene wat past bij jou! Karlien van Living Lien Life heeft bijvoorbeeld geen gluten intolerantie, maar kan niet tegen haver, gerst en rogge. Hier heeft ze dus een oplossing voor moeten zoeken. Benieuwd wat ze dan eet? Lees gauw verder:

Stel je kort voor:

Karlien, 32 en ik werk als bedrijfsjurist. Ik ben getrouwd met Johan en wij hebben twee kinderen, een meisje van 4 en een jongen van 2,5. Naast mijn werk sport ik graag (sportschool en windsurfen) en ik sta graag in de keuken.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Wij geven ongeveer € 450,- per maand uit aan boodschappen, inclusief luiers. Best veel maar niet meer dan toen we met zijn tweeën woonden.

Maak je wekelijks een weekplanning?

Nee, het is wel de bedoeling maar we zijn er niet goed in. Regelmatig hebben we het erover en de laatste keer dat we het bespraken bedachten we om ongeveer vier maaltijden per week te plannen. Dan blijft er wat ruimte voor flexibiliteit maar sta ik niet iedere dag in de winkel.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Haast iedere dag dus. Niet ideaal, is vaak met de kinderen of net voordat ik ze ophaal.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde lifestyle?

Vanwege intoleranties eet ik een aantal dingen niet. Ik kan bijvoorbeeld wel tegen tarwe maar niet tegen haver, gerst en rogge. Dat maakt brood kopen in de winkel ingewikkeld. Dat brood bakken we dus zelf. Ook mag ik bepaalde kruiden en fruitsoorten niet eten.

Daarnaast kwam ik erachter dat ik te weinig eiwitten eet, daar let ik nu bewust op. Ik hoorde van de diëtiste dat veel vrouwen onbewust te weinig eiwitten eten.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken:

Wij bakken ons eigen brood, dit is bijna volkorenbrood. Niet helemaal omdat er ook wat bloem doorheen gaat. Boterhammen van de bakker zijn rond de 35 gram per stuk, onze boterhammen wegen tussen de 50 en 60 gram.

8.00 Boterham met pindakaas. Ik neem pindakaas zonder toevoegingen. De voornaamste reden is omdat er veel meer eiwitten inzitten (33 gram tegen 23 gram in een “bewerkte” variant). Grote kop thee + decafé cappuccino

10.00 250 gram tomaten + grote kop thee

12.00 Tosti met kaas (eigen brood, 20 gram kaas), drie wortels, vijf balletjes falafel + ongeveer 40 gram cottage cheese.
De eiwitten uit kikkererwten neem je op als je ze eet in combinatie met bijvoorbeeld tarwe.lunch

15.00 Yoghurt (skyr) met banaan, frambozen en blauwe bessen. Erbij nog wat zonnebloempitten en cacao nibs. Groot glas water + thee.
Skyr bevat veel meer eiwit dan yoghurt. Op gewone yoghurt reageer ik niet goed, skyr is eigenlijk een hele jonge kaas.tussendoor

18.00 Gebakken aardappelen, zalm uit de oven (150 gram), sperziebonen (meer dan 300 gram) en cottage cheese (100 gram) + glas wateravondeten

Het brood dat ik vandaag at was zonder (room)boter. De aardappelen en zalm zijn gebakken in een klein beetje olie. De falafel en de tosti zijn gebakken zonder olie of boter. Als je een goede pan hebt kan je veel dingen bakken zonder of met heel weinig vet.

21.00 Aantal walnoten, decafé cappuccino, thee

Mijn blog:

Living Lien Life -> Hierop blog ik over reizen met kinderen, hotspots en deel ik tips over het bezoeken van steden met kinderen. Vorig jaar waren we op Curaçao en daarover zijn veel artikelen online gekomen. Komende winter volgt Thailand!karlien

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *