Een dag uit het leven van… Toby (2 jaar)

Simone Een dag uit het leven van..., Proefhelden Laat een reactie achter

Vandaag wederom een ander soort bericht in de rubriek een dag uit het leven van… Deze Proefhelden weken wil ik jullie namelijk laten zien wat mijn eigen kinderen zoal eten! Volgende week gaan we weer verder zoals je al gewend was!

Na de eetdagboeken van Riley en Evi is het nu tijd voor de jongste: Toby. Toby is ongeveer 2 en een half en een hele andere eter geweest dan zijn grote broer en zus. Bij hem is als enigste de borstvoeding wel gelukt en ook op dit moment drinkt hij af en toe nog wat. Nadat hij een half jaar was geworden wilde ik beginnen met de vaste voeding. Terwijl het bij de andere 2 vanaf dat moment heerlijk smullen was, wilde Toby niet echt veel eten. Hier heb ik op VoedZo wat uitgebreider over geschreven als je interesse erin hebt: Moeilijke baby-eter (deel 1) & Moeilijke baby-eter (deel 2) Inmiddels is ook Toby een flinke eter geworden al zie je dat niet aan hem.

Hieronder een verslag met foto’s van 1 dag. Wil je weten of we altijd zo eten of wat we bij uitzonderingen doen? Lees dan dit bericht: Uitzondering op de regel?

We beginnen bij het ontbijt:

Toby is een onrustige slaper, hij word meerdere keren wakker ’s nachts. Als het ochtend is heeft hij veel trek en wil zo snel mogelijk eten. De favoriete ontbijtjes van Toby zijn (klik op de foto om naar het recept te gaan):

appeltaart-ontbijtje

appeltaart-ontbijtje

Groene bananenvla

Groene bananenvla

 

 

 

 

 

Op de dag dat ik foto’s maakte van zijn eten aten we bananenpap met pastinaak. Dit is 300 gram gare pastinaak gemengd met 3 bananen en wat amandel of kokosmelk. Hij eet het liefst kokosrasp en rozijntjes erdoor:ontbijt

Lunch

Toby helpt me meestal om alles klaar te zetten voor de lunch. Hierbij snoept hij zelf ook al aardig wat naar binnen. Een tussendoortje eet hij eigenlijk alleen wanneer hij op de peuter speel zaal zit. Op andere dagen zijn we te druk met spelen en opruimen en merken we pas tegen lunchtijd dat we trek krijgen.

Vaak eten we een groente zoals broccoli/bietjes/sperziebonen/.. Daarnaast komen komkommers en avocado heel vaak op tafel. We kiezen een eiwitbron vis/vlees/ei en daarnaast nog iets met wat meer koolhydraten zoals fruit of zoete aardappel.

Op de dag dat ik foto’s maakte van zijn eten aten we kip, avocado, komkommer (en olijven niet op de foto) daarnaast peer met chocolade-room:lunch

Avondeten

Ons avondeten verschilt eigenlijk niet veel met de lunch. Alleen besteed ik meestal net wat meer tijd aan het avondeten.

Op de dag dat ik foto’s maakte van zijn eten aten we kabeljauw, garnalencocktail, witlof en broccoli. Witlof lust Toby echt niet, toch is het een volhouder want achter elkaar neemt hij een hap en zegt bah om het vervolgens weer opnieuw te proberen :D Bij de garnalencocktail plukt hij trouwens de garnalen eruit en laat de rest liggen.avondetenHieronder nog een foto van mijn jongste boef! Zou jij een hapje proeven van wat hij net heeft klaargemaakt ;)toby

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *