Een dag uit het leven van… Riley (7 jaar)

Simone Een dag uit het leven van..., Proefhelden Laat een reactie achter

Vandaag een ander soort bericht in de rubriek een dag uit het leven van… Deze Proefhelden weken wil ik jullie namelijk laten zien wat mijn eigen kinderen zoal eten! Na de drie weken gaan we dan weer verder zoals je al gewend was!

Vandaag begin ik met het eetdagboek van mijn oudste zoon. Hij is inmiddels 7 jaar en al zijn hele leven dol op eten. Je zou het niet zeggen als je hem ziet, het is net een lange spijker maar de hoeveelheden die hij eet zijn vaak nog groter dan die bij mij op het bord liggen. De laatste maanden lijkt het iets minder te worden, ik hoorde hem laatst zeggen dat hij vol zat terwijl er nog een stuk kip op zijn bord lag! Mijn mond viel nog net niet open van verbazing ;)

We beginnen bij het ontbijt:

De dag begint altijd heel vroeg bij Riley en zodra hij wakker is wil hij het liefste gelijk eten. Zelf kom ik iets langzamer op gang waardoor hij meestal nog even tijd heeft om te spelen voordat hij aan tafel komt. Het liefst eet ik namelijk samen het ontbijt. Doordat we geen standaard ontbijt hebben, zorg ik dat het op tafel komt en hoeven de kinderen het alleen maar op te eten. De favoriete ontbijtjes van Riley zijn:

Groene bananenvla

Groene bananenvla

mango avocado mousse

Mango avocado mousse

chocolade pannenkoeken

chocolade pannenkoeken

bananenpap met notenpasta

bananenpap met notenpasta

Daarnaast is hij dol op ei in allerlei vormen. Roerei, omelet, pannenkoek-ei, gebakken ei met hele dooier of een gekookt ei. Vaak eet hij daar dan wat fruit bij of een cracker van biobites (niet gesponsord)
Op de dag dat ik foto’s maakte van zijn eten at hij kokosyoghurt met blauwe bessen, hennepzaad en cacaonibs en daarnaast een omelet met een restje broccoli erin. ontbijt

ontbijt-deel-2

Tussendoor

Op de dagen dat hij naar school gaat geven we een bakje mee waar meestal appel inzit met iets van nootjes of komkommer met een vettig dipsausje. Door ook aan eiwitten en vetten te denken krijg je een compleet mini- maaltijdje dat voed en vult voor langere tijd. In het weekend ontbijten we wat later en zorgen er dan voor dat ook de kinderen vol genoeg zitten, op die manier hebben we geen tussendoortjes nodig.

Lunch

Op schooldagen zit je vast aan een bepaalde tijd waarop je kunt eten. Hierdoor eten we eigenlijk best vroeg en ook nog eens erg snel wat niet zo heel plezierig is voor je spijsvertering. Wederom eten we hier in huis niet de standaard dingen.

Tegenwoordig zorg ik ervoor dat het eten klaarstaat wanneer ik ze ophaal dit scheelt zeker in de tijd. Ik besef me dat ik mazzel heb omdat ik vaak thuis werk en hier tijd voor kan maken. Wanneer ze naar de overblijven zouden gaan zouden we iets andere keuzes moeten maken want sommige gerechten blijven niet lekker als ze lang in een broodtrommel zitten.

Vaak eten we een groente zoals broccoli/bietjes/sperziebonen/.. Daarnaast komen komkommers en avocado heel vaak op tafel. We kiezen een eiwitbron vis/vlees/ei en daarnaast nog iets met wat meer koolhydraten zoals fruit of zoete aardappel. Deze keer was het verse spinazie, zoete aardappel, komkommer, avocado en zalm. O en 1 garnaaltje voor het proeven ;) Tot nu toe lust hij ze nog niet, maar we (ik en hijzelf) blijven proberen!!lunch

Avondeten

Ons avondeten verschilt eigenlijk niet veel met de lunch. Alleen besteed ik meestal net wat meer tijd aan het avondeten. Helaas was het me niet gelukt om een foto van het avondeten te maken. Halverwege de maaltijd bedacht ik het me ineens, stom! Zal voor de andere kinderen nog beter mijn best gaan doen :) Bij deze wel wat favoriete recepten van Riley:

Gevuld casavedeeg (als bijgerecht)

Gevuld casavedeeg (als bijgerecht)

Pasta zoals courgetti

Pasta zoals courgetti

Kippengehakt met champignons en wortel

Kippengehakt met champignons en wortel

Paleo lasagne

Paleo lasagne

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *