Een dag uit het leven van… Anouk

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

2

Receptenruil: wortelwraps

Deze week kwam het recept wat ik had gemaakt tijdens de receptenruil online. Daarin las je dat het originele recept van Anouk van groentje gezond kwam. Het leek me leuk om haar wat meer over zichzelf te laten vertellen en daarom vroeg ik haar mee te doen aan deze rubriek. Lees je gauw mee?

Stel je kort voor:

Ik ben Anouk Vriezen, 25 jaar oud (bijna 26) en ik woon in Utrecht samen met zes vissen en een stuk of dertig garnaaltjes. Al bijna drie jaar geleden begon ik met mijn blog Groentje Gezond omdat ik maar liefst 13 kilo was afgevallen door mijn gezonde verstand te gebruiken. Deze no-nonsense wijsheid wilde ik graag delen. Verder studeer ik om docent Engels te worden, geef ik les op een mbo én ben ik daar ook nog eens onderwijsassistent. Druk, druk, druk is dus zeker wel op mij van toepassing.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

Ik denk niet echt aan de kosten als ik boodschappen doe, vaak kom ik dus heel duur uit. Over het algemeen plan ik altijd om naar de goedkopere supermarkten te gaan of de markt maar ga ik dan toch uiteindelijk naar de dure supermarkt om de hoek.

Maak je wekelijks een weekplanning?

Vanaf je 25e zou je brein de connectie moeten kunnen maken zodat je beter kan plannen. In theorie is dit een heel fijn gegeven en ik hoopte dat dit voor mij ook zo zou zijn. Helaas kán ik best plannen. Schema’s maken en dergelijke, maar kan ik me totaal niet aan een planning houden. Daarnaast heb ik soms zo specifiek zin in (avond) eten dat ik op de dag zelf wil beslissen wat ik ga eten.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Bijna dagelijks. Ik ben afhankelijk van een fiets of ik loop naar de supermarkt waardoor ik niet al te veel in kan slaan. Soms haal ik wel boodschappen voor een paar dagen, óf haal ik gewoon een heleboel zodat ik porties in kan vriezen maar dan nog merk ik soms dat ineens mijn wasmiddel op is waardoor ik toch weer op en neer moet lopen.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde life-style?

Ik was bij het uitkomen van het boek De Voedselzandloper zeer enthousiast. Maar uiteindelijk denk ik vooral dat ik mijn gezonde verstand zoveel mogelijk probeer te gebruiken om zo gezond mogelijk te leven. Verder eet ik een stuk minder koolhydraten dan ik vroeger deed, omdat ik daar voor mijn gevoel meer honger van krijg en meer wil eten. Een soort koolhydratenverslaving dus. En suiker zul je bij mij in huis ook alleen aantreffen als ik koekjes bak voor leerlingen ofzo. Zelf gebruik ik geen suiker.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken.

Ik probeer zo gevarieerd mogelijk te eten. Helaas lukt dat niet altijd omdat ik in mijn eentje woon waardoor ik veel dingen op moet maken. Als ontbijt wissel ik vaak af tussen havermout (overnight oats) of yoghurt met noten en een beetje honing. Soms neem ik ook eens een smoothie maar omdat ik geen ontbijter ben vind ik het handig een potje met ontbijt mee te nemen naar mijn werk.
’s Middags eet ik vaak restjes waar ik een salade van maak. Veel avondmaaltijden bevatten veel groenten die met wat sla prima gegeten kunnen worden als een salade voor tijdens de lunch. Soep neem ik ook wel eens mee, maar ik ben geen grote fan van opwarmen in de magnetron dus doe dat niet heel erg vaak. Heel soms neem ik (als guilty pleasure) een broodje of zelfs een tosti. Maar vaak krijg ik daar spijt van want door brood krijg ik de hele middag trek. Als snack neem ik trouwens vaak snoeptomaatjes, rauwe bloemkool, komkommer of wortel mee naar mijn werk. Dat doen meer collega’s dus daar smikkelen we van. Ook ligt er bij de receptie vaak fruit wat ik meepak, een appel of een mandarijn.
Avondeten vind ik vaak de lekkerste maaltijd van de dag. Ik maak heel graag ovenschotels met kaas, daar ben ik echt gek op! Verder eet ik in de zomer vaak salades en in de winter stamppot met zoete aardappel of bloemkool ter vervanging van aardappelpuree. Ik ben een echte vleeseter maar ik probeer vaker vis te eten of vlees te vervangen. In ovenschotels gebruik ik dan linzen of bonen bijvoorbeeld in plaats van gehakt. Gewoon omdat ik vind dat ik niet zo veel vlees nodig heb.1 2 3img_20161024_173951-1024x882

Mijn blog:

Mijn blog is Groentje Gezond voor groentjes met een gezonde lifestyle. Het is een laagdrempelige blog met veel (makkelijke) gezonde recepten. Daarnaast hou ik mijn lezers op de hoogte van mijn persoonlijke ontwikkelingen en van nieuws rondom gezond leven.4

5

13407092_1034229010002441_4701492337507313602_n

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *