Een dag uit het leven van… Nelleke

Simone Een dag uit het leven van... Laat een reactie achter

Het is een tijdje stil geweest in deze rubriek, maar vandaag komt daar verandering in. Het is de beurt aan Nelleke van Proeven met Liefde. Nelleke maakt echt prachtige foto’s van haar heerlijke recepten. Ik vind het altijd een genot om op haar site rond te neuzen :) Ben je benieuwd naar haar antwoorden in deze rubriek lees dan snel verder:

Stel je kort voor: 

Ik ben Nelleke Adema en naast mijn werk als juf blog ik op mijn site: Proeven met Liefde. Ik woon samen met mijn lieve vriend in een klein huisje ergens in het hoge Noorden, we hebben een ruime tuin met kas en moestuin en daar haal ik dan ook mijn inspiratie vandaan voor mijn recepten. Altijd zonder pakjes en zakjes, gemaakt met liefde.

Wat is je wekelijkse boodschappenbudget?

We hebben niet echt een budget vastgesteld. De ene week zijn we wat meer kwijt dan de andere week. De meeste boodschappen halen we gewoon in de supermarkt, maar we geven ook elke week een redelijk bedrag uit in de natuurvoedingswinkel in het dorp.

Maak je wekelijks een weekplanning? 

Ja, alleen het probleem is dat ik me er niet aan houd. Op vrijdagavond bedenk ik vaak de planning voor de hele week, maar eigenlijk maak ik altijd andere recepten dan ik in gedachten had (wel met dezelfde boodschappen). Alleen de soep die we op maandag en donderdag eten (dan ga ik naar yoga en heb geen zin in een volle buik) komt een beetje overeen met de planning.

Hoe vaak doe je boodschappen? 

Wij hebben in ons dorp geen supermarkt (zelfs niet een kleintje), dus de grote boodschappen doe ik 1 keer in de week. Soms komt het voor dat we iets vergeten zijn of toch nog iets nodig hebben. Dan haal ik dat nog bij de supermarkt die ik op de route van mijn werk naar huis tegenkom.

Volg je een bepaald dieet (vanwege allergie/intolerantie) of heb je een bepaalde life-style? (Paleo, Weston Price, Hormoonfactor) 

Nee, ik volg geen dieet of bepaalde lifestyle. De basis van wat we eten is gezond en zonder pakjes of zakjes. Brood en pasta is iets wat ik niet zo vaak eet, mij maak je blijer met een salade! Ik houd heel erg van bakken, dat doe ik dan ook bijna elk weekend. Hierbij houd ik wel rekening dat ik geen witmeel gebruik of geraffineerde suikers, maar ik ben niet bang voor een beetje boter. Het gaat om de balans. Ik voel me goed, ben bijna nooit ziek en heb niet veel last van kwaaltjes. Dat is voor mij de belangrijkste graadmeter. Zodra dat veranderd zal ik waarschijnlijk eerst de oorzaak zoeken in mijn voedingspatroon dan naar de dokter stappen.

Beschrijf een dag naar keuze alles wat je het gegeten en gedronken.

Door de week ontbijt ik al vroeg, rond 6.00.Het liefst met een smoothie of een appel met pindakaas. Soms maak ik ’s avonds al een smoothie voor de volgende dag en neem ik mee naar mijn werk wat over is, voor 10.00. Anders eet ik een stuk fruit. Als lunch heb ik meestal wat wortels en komkommer, met een rijstwafel met notenboter. Soms een sneetje speltbrood met hummus, soms een restje van het avondeten van de vorige dag of gewoon een lekkere salade. Rond een uur of 14.00 een appel en rond 16.00 een zelfgemaakte mueslireep. Dan om 18.00 mijn avondeten. Soms een soepje, soms pasta met veel groenten, zoete aardappelfrietjes zijn favoriet. Stoofpotjes met bonen en groenten vind ik ook altijd erg lekker en vrijdag is onze pizzadag, waarmee we het weekend inluiden. ’s Avonds lust ik graag een blokje pure chocola (of twee) of een handje noten met gedroogd fruit.

Mijn blog:

www.proevenmetliefde.nl

groene-smoothiesgezonde-wafelknoflooksoepje

nelleke

Bewaren

Bewaren

Bewaren

bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *